Maaltijdvoorziening Ewijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ewijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ewijk is bedoeld voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Beuningen kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. dit soort diensten zit er niemand zonder de lekkerste gerechten zoals Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst en/of Kalkoenlapje met Provençaalse jus, aardappelpuree, broccoli à la crème. Op deze website treft u eet-instellingen en waardevolle kennis aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Regio-code0487 (+31487)
Postcode6644
Kosten (indicatie)v.a. €5,04
Geschikte maaltijdNasi goreng, quorn, satésaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Ewijk

Een speciaal voedingsvoorschrift is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet eigenhandig vanwege gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op een aantal wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf bespreken we de beste regelingen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en de mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Beuningen.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Beuningen. In het leven geroepen voor senioren die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die de hele dag goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie en senioren met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Ewijk staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ewijk vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Ewijk? In deze plaats bestaat er de keuze uit meerdere bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten en Zalmfilet in roomsaus. U kunt kiezen voor aanbieders gespecialiseerd in koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Attent – TertzioBachstraat 296661 CPElst
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Slagerij LemmersZandstraat 566658 CWBeneden-Leeuwen
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
SPAR VeltmaatHollenhof 16659 BBWamel
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Ewijk

Diverse zorghuizen rondom Ewijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants faciliteren smaakvolle maaltijden zoals Sucadelapje met jus, perencompote en aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om het aanbod te laten bezorgen. Aan de hand van www.beuningen.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: WMO.

Gegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Thaise curry
 • Gehaktballetjes in satésaus
 • Spaghetti Napoli
 • Gele rijst
 • Kreeftensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Check ook wat uw gemeente Beuningen kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.beuningen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Ewijk voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in zo’n 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is dagverse bereiding, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,60. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ewijk is beschikbaar vanaf €7,90. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (telefonisch, online en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Ewijk is een ware uitkomst. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit ongebondenheid en routine. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Ewijk: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 6644”. Klik verder naar Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. gemalen, lactosevrij, natriumarm, zoutarm of misschien vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!