Maaltijdvoorziening Weurt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Weurt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Weurt biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Beuningen onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Maaltijdservice.nl, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Dankzij soortgelijke bedrijven kan iedereen rekenen op uitstekende diners zoals Zalmfiletstukjes in bieslooksaus, gesmoorde prei en aardappelpuree en/of Paëlla. Op dit portaal vindt u eet-instellingen en praktische informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6551
Kosten (indicatie)v.a. €6,75
Lekkere maaltijdSpinaziestamppot, omelet

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Weurt

Een juist voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam gerecht bomvol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje ter wille van leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn diverse wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf gaan we dieper in op de beste regelingen: WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Beuningen.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Beuningen. Speciaal voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bewoners die doorlopend professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen en mensen met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Weurt kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Weurt vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Weurt? In uw omgeving kunt u kiezen uit flink wat maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Vegetarische balletjes in kerriesaus met sperziebonen en gekookte aardappelen en Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen. U kunt kiezen uit instellingen die gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en leveranciers die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR van EspeloSt. Agnetenweg 636545 ATNijmegen
SPAR LooijschelderReinier v. Ooiplein 236576 BTOoij
Gasterij ’t GroeskeStationsweg 9t6561 BZGroesbeek
Wijkcentrum De SchalmeiSymfoniestraat 2046544 TNNijmegen
Eten in restaurant De HoninghoeveAlbanystraat 76544 RANijmegen
BuurtzorgBredeweg 716562 DCGroesbeek
Hemmy van HaarenDorpsstraat 41-A6561 CAGroesbeek
KaloramaNieuwe Holleweg 126573 DXBeek
Restaurant De GasterijSint Willibrordstraat 16566 DDMillingen aan de Rijn
Restaurant ZZG HerstelcentrumBoslaan 2186561 LEGroesbeek
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Weurt

Verscheidene zorgcentra rondom Weurt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde gerechten zoals Vegetarische omelet, gekookte aardappelen, sperziebonen, met weinig winstmarge. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans bieden ze ook de optie de specialiteiten aan huis te bezorgen. Op de URL www.beuningen.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Tafeltje dekje.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Beuningen
 • Netnummer: 024 (+3124)
 • Hoofdpostcode: 6551
 • Veel gezochte wijk: Beuningen

Maaltijd suggesties

 • Rundergehakt, witlof, aardappelpuree
 • Tortellini gevuld met kaas
 • Alaska-koolvis
 • Spinazie à la crème met champignons
 • Kipvink in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om kortstondige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Beuningen aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.beuningen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Weurt voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op circa 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is handig in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,40. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Weurt is er al voor €8,80. Veelal is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Weurt is sterk in opkomst. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden levert dit extra tijd en gemak. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Evenzeer zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Weurt: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 6550, 6551”. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm of juist vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!