Maaltijdvoorziening Ottoland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ottoland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ottoland is er voor alle ouderen die mede door leeftijd of beperking niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Molenwaard zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke instellingen als De Dievpriesman, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van dergelijke aanbieders zit er niemand zonder lekkere diners zoals Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, bloemkool en/of Rode bieten met een speklap en jus. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt u leveranciers en bruikbare kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Regio-code0184 (+31184)
Postcode2975
Kosten (indicatie)v.a. €5,71
Maaltijd ideeTomatensoep met prei vg

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Ottoland

Een gebalanceerd eetpatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner bomvol mineralen moet dan ook het streven zijn. Wil naar de supermarkt gaan en koken niet zelfstandig ter wille van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd zijn er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij speciale maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema gaan we dieper in op deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Molenwaard.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Molenwaard. Uniek voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die permanent speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of bejaarden met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Gelukkigkan een partner helpen met boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Ottoland kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ottoland vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Ottoland? In deze streek zijn er allerlei bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Pannenkoeken met appelvulling of Kip kantonees, rijstmix. U kunt kiezen uit maaltijdservices die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Restaurant De WensboomMiddeldijkerplein 282993 DLBarendrecht
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
BuurtzorgMolensteeg 22985 XMRidderkerk
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
Laurens – BorgstedeMarjoleinlaan 432991 HPBarendrecht
Restaurant ReyerheemTorenmolen 12986 GBRidderkerk
Restaurant ’t Ronde SantHugo de Groothof 12984 GKRidderkerk
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Ottoland

Sommige bejaardentehuizen in de omgeving Ottoland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants faciliteren verantwoorde maaltijden als Broccoli kaassaus, met weinig winstmarge. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het ook mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.gemeentemolenwaard.nl spot u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Mealhero.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Molenwaard
 • Netnummer: 0184 (+31184)
 • Centrale postcode: 2975
 • Lokale wijk: Nieuw-Lekkerland

Maaltijd suggesties

 • Gegrilde kippenpoot
 • Biogarde
 • Gestoofde lamsschouder
 • Gestoofde peertjes
 • Chicken Lunges

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke vormen van zorg mogelijk zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Molenwaard aanbiedt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentemolenwaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Ottoland voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, vaak door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,90. Heerlijke koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ottoland kan u al bestellen vanaf €8,40. Meestal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Bestel veilig en snel proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een service voor thuismaaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Altijd geheel vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Ottoland is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die nog op eigen benen staan geeft dit meer vrijheid en comfort. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Ottoland: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 2975”. Ga door naar: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!