Maaltijdvoorziening Heerjansdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heerjansdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heerjansdam is geschikt voor alle bejaarden die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Zwijndrecht zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. deze unieke leveranciers heeft men de beschikking over heerlijke gerechten als Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree en/of Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten. Op deze website treft u leveranciers en belangrijke voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Regio-code078 (+3178)
Postcode2995
Kosten (indicatie)v.a. €5,73
Maaltijd ideePittige sperzieboontjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Heerjansdam

Een uitgekiend voedingspatroon is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept bomvol mineralen draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet meer zelf ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor zijn er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er meerdere wetten en regelingen (subsidie). Hierna benaderen we de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, als ook mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Zwijndrecht.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Zwijndrecht. Speciaal voor ouderen die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die 24 uur per dag speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen en hulpbehoevenden met lichamelijke handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige situaties kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Heerjansdam kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heerjansdam vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Heerjansdam? In deze plaats bestaat er de keuze uit een aantal organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Denk dan aan Hutspot, hachee of Kipschnitzel met boontjes en satesaus. U kunt kiezen uit instellingen met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die het diner warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceManning 72995 AEHeerjansdam
Brasserie aan de Boezem – Kralingen KrooswijkBoezemsingel 1003034 CARotterdam
Slagerij MellegersMeent 67A3011 JDRotterdam
Met hulp van AafjeAalborg 122993 LPBarendrecht
Keurslagerij HeunksVan Beuningenhaven 72993 EHBarendrecht
GoedzorgBospolderstraat 15 A/B3025 ESRotterdam
Lelie Zorggroep – AtriumKarel Doormanstraat 3433012 GHRotterdam
Wijkrestaurant Bij de ProvenierProveniersstraat 63033 CJRotterdam
TSN ThuiszorgVoorhaven 23A3025 HCRotterdam
De MaaltijdmanagerBellevoysstraat 153021 TARotterdam
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Heerjansdam

Verscheidene zorghuizen in de buurt van Heerjansdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants serveren gezonde gerechten zoals Kipfilet met kippenjus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms bestaat er de mogelijkheid om de gerechten bij u thuis te brengen. Op de website www.zwijndrecht.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Vers aan Tafel.

Feiten

Lekkere maaltijden

 • Spaghetti bolognese
 • Kiptajine
 • Kick Through Spaghetti
 • Gebakken krieltjes
 • Chicken Lunges

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer grondige zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Zwijndrecht aanbiedt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.zwijndrecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Heerjansdam voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,00. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,90. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heerjansdam kunt u al aanvragen voor €8,50. Gewoonlijk wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Heerjansdam is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer tijd en structuur. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Heerjansdam: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 2995”. Ga door naar: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. lactosevrij, zoutarm, gemalen, glutenvrij of wellicht veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!