Maaltijdvoorziening Maasland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maasland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maasland is bedoeld voor alle bejaarden die door ouderdom of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Midden-Delfland zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Vers aan Tafel, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van deze betrouwbare instellingen kan iedereen rekenen op de lekkerste gerechten als Karbonade gegrild met uienjus, boterbonen en witte rijst of Vegetarische reepjes met champignons, kruidenrijst met doperwten. Via onze service leest u meer over aanbieders en waardevolle kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Regio-code010 (+3110)
Postcode3155
Kosten (indicatie)v.a. €5,75
Recept tipMacaroni-gehakt schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Maasland

Een speciaal eetpatroon is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept bomvol mineralen mag men niet overslaan. Wil het doen van boodschappen en koken niet meer wegens gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Midden-Delfland.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Midden-Delfland. Ontwikkeld voor inwoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die de hele dag speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of mensen met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Maasland kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maasland vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Maasland? In de regio vinden we veel verschillende partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta en Rode kool met gehakt schotel. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die uw maal warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Humanitas – BrinktorenHoekse Brink 2193151 GBHoek van Holland
Slagerij LandmanKoningshoek 923313144 BAMaassluis
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Maasland

Diverse buurthuizen rondom Maasland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants bieden warme maaltijden zoals Gebakken zalmfilet met citroen-botersaus, botergroenten en gekookte aardappelen, voor lage prijzen. Hier kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans is het mogelijk om het aanbod te laten bezorgen. Aan de hand van www.middendelfland.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Subsidie.

Informatie

Smaakvolle maaltijden

 • Varkensfilet in jus
 • Spaghetti
 • Heldere vermicellisoep
 • Parijse worteltjes
 • Chicken Lunges

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van lichte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke vormen van zorg geschikt zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Midden-Delfland te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.middendelfland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Maasland voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op zo’n 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 alternatieven: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,70. Dagverse/koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,90. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maasland bestelt u vanaf €8,80. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Maasland is ontzettend handig. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in meer vrijheid en structuur. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Maasland: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 3155”. Wellicht relevant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!