Maaltijdvoorziening Goudriaan

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Goudriaan

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Goudriaan biedt uitkomst voor alle inwoners die vanwege ouderdom of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. In de gemeente Molenwaard zien we verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke maaltijdservices als Mealhero, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van dit soort aanbieders heeft men de beschikking over verse menu’s als Rode bieten met een speklap en jus en Thaise curry. Onderstaand doorzoekt u leveranciers en waardevolle info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Regio-code0183 (+31183)
Postcode2977
Kosten (indicatie)v.a. €5,72
Recept tipKippenbout. Bonne femme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Goudriaan

Een bepaald voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Gaat boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor bestaan er verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er een aantal (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina behandelen we een aantal van deze wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Molenwaard.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Molenwaard. Speciaal voor senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die de hele dag intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden en inwoners met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kan een partner ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Goudriaan zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Goudriaan vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Goudriaan? In de regio kunt u kiezen uit vele partijen en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Heldere boerengroentesoep en Tomatensoep. U kunt kiezen uit bezorgdiensten met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die het diner warm bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Restaurant De WensboomMiddeldijkerplein 282993 DLBarendrecht
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
BuurtzorgMolensteeg 22985 XMRidderkerk
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
Laurens – BorgstedeMarjoleinlaan 432991 HPBarendrecht
Restaurant ReyerheemTorenmolen 12986 GBRidderkerk
Restaurant ’t Ronde SantHugo de Groothof 12984 GKRidderkerk
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Goudriaan

Verschillende zorginstellingen in de streek Goudriaan bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment warme maaltijden zoals Asperge à la crème, Aardappelschijfjes met peterselie, voor enkele euro’s. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Op www.gemeentemolenwaard.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.nl.

Cijfers en feiten

Maaltijd ideën

 • Stamppot boerenkool
 • Uiensoep
 • Nasi Indisch rundvlees
 • Gebakken kibbeling
 • Chicken Lunges

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke types zorg mogelijk zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Ontdek ook wat de gemeente Molenwaard te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentemolenwaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Goudriaan voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht circa 6 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er 3 alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,80. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Goudriaan is er al voor €7,00. Veelal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt steeds zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Goudriaan is ontzettend handig. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Bomvol verse groenten, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Goudriaan: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 2977”. Bekijk ook info over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en ook veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!