Maaltijdvoorziening Kudelstaart

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kudelstaart

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kudelstaart is bedoeld voor alle ouderen die vanwege leeftijd of een belemmering niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Aalsmeer kan men kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met zulk soort diensten beschikt men altijd over verantwoorde diners zoals Risotto, bospaddestoelen of Gehaktbal, spinazie a la crème en aardappelpartjes met peterselie. Op deze pagina doorzoekt men eetpunten en bruikbare voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Regio-code0297 (+31297)
Postcode1433
Kosten (indicatie)v.a. €5,28
Recept tipRunderlapje in champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Kudelstaart

Een speciaal voedingsvoorschrift is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met belangrijke voedingswaarden is daarom ook de basis. Lukt een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet meer zelf vanwege complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u een beroep doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op velerlei (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina vertellen we wat meer over de beste regelingen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Aalsmeer.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Aalsmeer. Bedoeld voor bejaarden die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die doorlopend extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en inwoners met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Doorgaans ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Kudelstaart zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kudelstaart vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Kudelstaart? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit een aantal bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Gestoofde vis, gemengde groenten en gekookte aardappelen en Nasi kip saté. U kunt kiezen voor services die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die de maaltijd warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Kudelstaart

Sommige woonzorgcentra rondom Kudelstaart bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke maaltijden als Rundersaucijs met jus, Zomerse zuurkool met ananas en rozijn, Gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de gerechten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.aalsmeer.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Aalsmeer
 • (Net) nummer: 0297 (+31297)
 • Hoofdpostcode: 1433
 • Veel gezochte wijk: Aalsmeer

Geschikte maaltijden

 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Bami, quorn, satésaus
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Rode kool met gehakt schotel
 • Ajam pangang, nasi goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Aalsmeer doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.aalsmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Check de maaltijdservices in Kudelstaart voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht zo’n 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €3,50. Heerlijke koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kudelstaart kunt u al aanvragen voor €7,90. Niet zelden wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bestelt altijd eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Kudelstaart is een ware uitkomst. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit meer rust en structuur. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Kudelstaart: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 1424, 1433”. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, gemalen of vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!