Maaltijdvoorziening Aalsmeer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Aalsmeer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Aalsmeer is men name interessant voor alle ouderen die door ouderdom of ernstige beperkingen niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Voor de gemeente Aalsmeer zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met soortgelijke organisaties heeft iedereen toegang tot lekkere diners zoals Abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie en Rundersaucijs met jus, Zomerse zuurkool met ananas en rozijn, Gekookte aardappelen. Via onze service leest men meer over organisaties en belangrijke kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Regio-code0297 (+31297)
Postcode1431
Kosten (indicatie)v.a. €4,98
Maaltijd tipBami babi ketjap

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Aalsmeer

Een juist eetpatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd vol groenten draagt hier zeker aan bij. Gaat een supermarkt bezoeken en koken niet 100% veilig meer omwille van complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan kunt u eens kijken naar interessante maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op diverse maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema bespreken we de belangrijkste vormen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Aalsmeer.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Aalsmeer. Uniek voor ouderen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die de hele dag door goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie en bejaarden met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Samen eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkan een familielid of vriend helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Aalsmeer staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Aalsmeer vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Aalsmeer? In en rondom uw woonplaats zijn er verscheidene maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Uiensoep en Tomatensoep met prei vg. Er zijn organisaties met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die de maaltijd warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Zorgcirkel – De ViervorstPrimulastraat 821441 HCPurmerend
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Aalsmeer

Een aantal buurthuizen in en rondom Aalsmeer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants serveren lekkere gerechten zoals Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen, voor de kleine portemonnee. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.aalsmeer.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Informatie

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Aalsmeer
 • (Net) nummer: 0297 (+31297)
 • Hoofdpostcode: 1431
 • Lokale wijk: Aalsmeer

Smaakvolle maaltijden

 • Wrap kip madras
 • Koninginnesoep met kip
 • Champignon omelet
 • Kipfilet mosterdsaus
 • Boe­ren­kool­stoof met ei

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het meer intensieve zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke soorten zorg mogelijk zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat de gemeente Aalsmeer verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.aalsmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Aalsmeer voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op een kleine 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over drie opties: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,70. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,40. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Aalsmeer bestelt u vanaf €7,50. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U koopt altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Aalsmeer is een ware uitkomst. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer vrijheid en regelmaat. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Evenzeer zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Aalsmeer: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 1424, 1430, 1431, 1432, 1433”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, lactosevrij, gemalen of juist veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente