Maaltijdvoorziening Borger-Odoorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Borger-Odoorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Borger-Odoorn is zeer populair bij alle mensen die door hun leeftijd of een andere oorzaak niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Borger-Odoorn is er de keuze uit diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van soortgelijke instellingen kan men zeker zijn van gezonde menu’s als Hamburger, currysaus, baby wortelen, krieltjes en/of Bruine bonensoep. Hieronder bekijkt men populaire bezorgers en essentiële info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Regio-code0599 (+31599)
Postcode7875
Kosten (indicatie)v.a. €4,97
Maaltijd tipKipvink in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Borger-Odoorn

Een gebalanceerd voedingspatroon is relevant voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met genoeg mineralen is daarom ook de basis. Wil een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet 100% veilig meer gezien uw gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk zoomen we in op de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Borger-Odoorn.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Borger-Odoorn. Te gebruiken door bejaarden die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die de hele dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie en inwoners met beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkunnen bekenden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Borger-Odoorn kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Borger-Odoorn vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Borger-Odoorn? In deze streek zien we velerlei partijen en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Zalm met bieslooksaus, snijbonen en gekookte aardappelen en Gebonden tomatensoep. U kunt kiezen uit bedrijven die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en maaltijdservices die het eten opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR PaterHoofdstraat 497875 ABExloo
SPAR KroezeKlemstrook 2a7894 CNZwartemeer
BuurtzorgZuiderhoofdstraat 107875 BXExloo
Stichting Tafeltje Dek JeLiniekampen 327873 BTOdoorn
SPAR MaaltijdserviceBurg. de Kockstraat 617861 ABOosterhesselen
Keurslager JellemaVan Echtenstraat 47891 LMKlazienaveen
Maaltijdservice EmmenBoekweitveld 1207885 BNNieuw-Dordrecht
BuurtzorgEemslandweg 707894 ADZwartemeer
BuurtzorgKoriander 13 A-F7892 AAKlazienaveen
BuurtzorgKerklaan 177887 ATErica
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Borger-Odoorn

Meerdere verzorgingstehuizen in de streek Borger-Odoorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken verantwoorde maaltijden als Spareribs, aardappelpuree met persillade, andijvie à la crème, voor de kleine portemonnee. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms bieden ze ook de optie het aanbod te laten bezorgen. Op de URL www.borger-odoorn.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: WLZ.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Borger-Odoorn
 • (Regio) nummer: 0599 (+31599)
 • Hoofdpostcode: 7875
 • Veel gezochte wijk: Borger

Geschikte maaltijden

 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Stamppot Witlof met gehakt
 • Aardappelrösti
 • Andijvie stamppot met een gehaktbal
 • Eendenvlees in zoetzure saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke zorgvormen mogelijk zijn. Zoek naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Borger-Odoorn verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.borger-odoorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Borger-Odoorn voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, in de regel door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van zo’n 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,10. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €6,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Borger-Odoorn kunt u al aanvragen voor €8,80. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Borger-Odoorn heeft veel voordelen. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken biedt dit ongebondenheid en regelmaat. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Borger-Odoorn: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 9530, 9531”. Wellicht relevant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm of wellicht eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente