Maaltijdvoorziening Blaricum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Blaricum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Blaricum is ideaal voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Blaricum kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke instellingen als Uitgekookt, of provinciale instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met dergelijke aanbieders heeft iedereen toegang tot gezonde recepten zoals Macaroni met kaas en/of Halskarbonade met mosterdjus en rode bieten, gekookte aardappelen. Via onze service leest men meer over leveranciers en belangrijke gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Regio-code035 (+3135)
Postcode1261
Kosten (indicatie)v.a. €5,05
Voorbeeld maaltijdZalm in dillesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Blaricum

Een eigen voedingspatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner met genoeg groenten is dan ook essentieel. Kan een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig zijn er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina verwerken we de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Blaricum.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Blaricum. Speciaal voor senioren die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die de hele dag door extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie en mensen met handicaps. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kunnen vrienden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Blaricum kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Blaricum vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Blaricum? In uw omgeving kunt u kiezen uit veel verschillende keukens en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kip tandoori en Gebakken witvis. U kunt kiezen voor aanbieders met expertise op het gebied van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die het diner warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Tergooi Restaurant BlaricumRijksstraatweg 11261 ANBlaricum
Keurslager PouwStationsplein 461315 KTAlmere
Restaurant Trattoria da BrunoDorpsstraat 11261 ESBlaricum
Restaurant LarenhoveEemnesserweg 421251 NDLaren
Cafe/restaurant De KleppermanNaarderstraat 811251 BGLaren
Amaris – voor AnkerOranje Nassauplein 1001272 KVHuizen
Restaurant TorenhofTorenlaan 221261 GDBlaricum
Restaurant De ParelAkkerweg 571276 BBHuizen
Francien’s Catering & Maaltijd servicesOnderwei 461273 TCHuizen
BuurtzorgDe Ruyterstraat 71271 SRHuizen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Blaricum

Een aantal bejaardentehuizen in de streek Blaricum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken lekkere gerechten zoals Kipdrumsticks, kerriekool en gekruide aardappelblokjes, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms is het bovendien mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.blaricum.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Mealhero.

Belangrijke info

Smaakvolle maaltijden

 • Spinaziestamppot, braadworst
 • Visburger met groenten
 • Kippenbout in jus
 • Kip, worteltjes, aardappelpuree
 • Schnitzel champignonsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke types zorg te kiezen zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Blaricum regelt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.blaricum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Check de maaltijdservices in Blaricum voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €3,50. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Blaricum vindt u al vanaf €7,70. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Blaricum kent vele pluspunten. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit extra tijd en voordeel. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Blaricum: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 1260, 1261, 1262, 1272”. Bezoek de pagina: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, lactosevrij, gemalen en niet te vergeten vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!