Maaltijdvoorziening Assen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Assen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Assen is bedoeld voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of door iets anders tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Assen kan men kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als Eten Met Gemak, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. zulk soort bedrijven kan iedereen rekenen op verantwoorde maaltijden zoals Drumsticks met vleesjus, wilde rijst, witte kool en kerriesaus en Speklapje met vleesjus, gekookte aardappelen, rode bieten. Op dit portaal vindt men beschikbare bedrijven en praktische details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Regio-code0592 (+31592)
Postcode9401
Kosten (indicatie)v.a. €4,95
Smaakvolle maaltijdVarkenssaucijs in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Assen

Een juist voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u gebruik maken van interessante subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er meerdere subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk benaderen we een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Assen.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Assen. Relevant voor mensen die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor senioren die 24 uur per dag zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen en bewoners met een beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Assen zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Assen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Assen? In deze gemeente onderscheiden we flink wat keukens en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Varkensoester met champignonroomsaus, sperziebonen en aardappelpuree en Kabeljauw in kruidensaus. Er zijn aanbieders met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die uw maal warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Slagerij MagerKoopmansplein 169401 ELAssen
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Kemkers Groente en FruitKleuvenstee 319403 LTAssen
Icare – BoshofBeilerstraat 389401 PMAssen
Restaurant Eten Bij De BurenVredeveldseweg 759404 CCAssen
Tafelgenot Maaltijdservice AssenHophullen 19403 WNAssen
Zorggroep DrentheIndustrieweg 159402 NPAssen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Assen

Een aantal zorgcentra rondom Assen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren verse menu’s zoals Zuurkoolstamppot, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het tevens mogelijk om de gerechten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.assen.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over WMO.

Kerngegevens

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Assen
 • Netnummer: 0592 (+31592)
 • Postcode: 9401
 • Wijk: Assen

Maaltijd suggesties

 • Rundergehaktbal met jus en hutspot
 • Runderlapje in jus
 • Kip kerrie ananas schotel
 • Omelet in saus
 • Varkensfilet in jus met koolraap

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over lichte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke soorten zorg mogelijk zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Assen verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.assen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Assen voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er 3 alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,20. Dagverse/koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Assen is er al voor €8,10. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Assen is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer vrije tijd en voordeel. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Assen: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489”. Bezoek de pagina: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, gemalen, zoutarm of misschien vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente