Maaltijdvoorziening Aa en Hunze

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Aa en Hunze

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Aa en Hunze wordt veel gebruikt door alle bewoners die door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Aa en Hunze zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door deze betrouwbare mogelijkheden kan elke oudere weer genieten van gezonde diners als Gele rijst en/of Slavink in jus. Op deze website leest men meer over eet-instellingen en waardevolle informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Regio-code0592 (+31592)
Postcode9461
Kosten (indicatie)v.a. €6,67
Voorbeeld maaltijdVarkens-groenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Aa en Hunze

Een speciaal voedingspatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond gerecht bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje wegens complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij diverse subsidievormen en zorgwetten. Hieronder benaderen we een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Aa en Hunze.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Aa en Hunze. In het leven geroepen voor inwoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die permanent goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of hulpbehoevenden met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Aa en Hunze zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Aa en Hunze vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Aa en Hunze? In uw omgeving zien we verschillende services en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Rundergehaktbal met jus en hutspot of Gebonden mosterdsoep. Wij onderscheiden keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij BoxemDe Trog 29461 DCGieten
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
Icare – DekelhemBoddeveld 19461 JAGieten
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
Dignis – ’t HolthuysWepel 29468 HGAnnen
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Aa en Hunze

Sommige buurthuizen rondom Aa en Hunze bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren ambachtelijke menu’s zoals Boerengehaktschotel, voor lage prijzen. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het bovendien mogelijk om het aanbod aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.aaenhunze.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Subsidie.

Cijfers en feiten

Smaakvolle maaltijden

 • Pittige Thaise soep
 • Hutspot, hachee
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Omelet in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op eenvoudige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat de gemeente Aa en Hunze te bieden heeft met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.aaenhunze.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Aa en Hunze voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,90. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €7,50. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Aa en Hunze kan u al bestellen vanaf €8,20. Meestal is dit inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Probeer het uit met proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bestelt steeds eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Aa en Hunze is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan biedt dit meer tijd en regelmaat. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Aa en Hunze: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 9463”. Klik verder naar Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm of veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente