Maaltijdvoorziening Leek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leek is er voor alle inwoners die door hun leeftijd of beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Leek zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als Mealhero, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van deze betrouwbare services kan men zeker zijn van gezonde gerechten zoals Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst en Varkensvlees, erwten, aardappelpuree. Via onze service treft u eetpunten en belangrijke info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Regio-code0594 (+31594)
Postcode9351
Kosten (indicatie)v.a. €5,93
Voorbeeld maaltijdKipfilet in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Leek

Een speciaal voedingspatroon is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met belangrijke voedingswaarden is dan ook essentieel. Wil naar de supermarkt gaan en koken niet meer ter wille van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? In die situatie onderscheiden we bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Leek.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Leek. Speciaal voor bewoners die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor senioren die doorlopend professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen of ouderen met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Gelukkigkan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Leek zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leek vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Leek? In en rondom uw woonplaats vinden we een hoop tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Hamlapje in mosterdjus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook of Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree. U kunt kiezen voor aanbieders met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die het eten opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje VredevoldPulvertorenstraat 19351 BPLeek
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
BuurtzorgDe Wending 679363 AZMarum
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Leek

Verscheidene bejaardentehuizen in de buurt van Leek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants verstrekken warme gerechten zoals Verse fruitsalade, voor scherpe prijzen. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Middels www.leek.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Leek
 • (Regio) nummer: 0594 (+31594)
 • Centrale postcode: 9351
 • Populaire wijk: Leek

Maaltijd ideën

 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen
 • Aardappelrösti
 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Kippensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van zorg een optie zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Leek regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.leek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Leek voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,20. Heerlijke koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leek is er al vanaf €7,60. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bepaald wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Leek is zeer populair. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit ongebondenheid en voordeel. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Leek: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 9350, 9351”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, gemalen of misschien koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente