Maaltijdvoorziening Midden-Drenthe

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Midden-Drenthe

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Midden-Drenthe is ideaal voor alle hulpbehoevenden die door ouderdom of een lichamelijke handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Midden-Drenthe kan men kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels soortgelijke services kan elke oudere weer genieten van complete diners zoals Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni, en/of Goulash, bloemkool met bechamelsaus en gekookte aardappelen. Hieronder leest u meer over de verschillende services en handige kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Regio-code0593 (+31593)
Postcode9411
Kosten (indicatie)v.a. €5,03
Geschikte maaltijdGehakt in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Midden-Drenthe

Een bepaald eetpatroon is relevant voor de gezondheid. Een gezond recept met genoeg vitaminen moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig door gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u eens kijken naar een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom verwerken we deze vormen van zorg: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, als ook mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Midden-Drenthe.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Midden-Drenthe. Uniek voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die permanent extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie en ouderen met handicaps. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Midden-Drenthe staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Midden-Drenthe vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Midden-Drenthe? In deze streek zijn er een hoop services en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Eieromelet in kaassaus of Visburger met groenten. Wij onderscheiden instellingen die zich focussen op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die uw maal warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GrashuisMolenpassage 39411 KMBeilen
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Welzijnswerk MDHofstraat 199411 LABeilen
Keurslager BatingScharmbarg 1199407 ECAssen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Welzijnswerk MDStuurboord 19422 HTSmild
Bij de burenHofstraat 209411 LBBeilen
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Egbert Jan CateringRomhof 339411 SBBeilen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Midden-Drenthe

Een aantal bejaardentehuizen in de omgeving Midden-Drenthe bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke gerechten zoals Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het mogelijk om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Op de website www.middendrenthe.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Koelverse maaltijden.

Informatie

Voorbeeld maaltijden

 • Spareribs met patat en salade
 • Varkensfilet in jus
 • Gele rijst
 • Aardappelpuree
 • Stoofpotje peer, rundvlees en puree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke zorgvormen geschikt zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Ontdek ook wat de gemeente Midden-Drenthe faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.middendrenthe.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Midden-Drenthe voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht circa 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,40. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,70. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Midden-Drenthe kan u al bestellen vanaf €9,00. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Midden-Drenthe is sterk in opkomst. Voor inwoners die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer vrijheid en voordeel. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Midden-Drenthe: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 9433”. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. lactosevrij, gemalen, zoutarm, natriumarm en ook eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente