Maaltijdvoorziening Twenterand

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Twenterand

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Twenterand biedt uitkomst voor alle senioren die mede door ouderdom of een andere oorzaak niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Twenterand is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke maaltijdservices als Uitgekookt, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van deze betrouwbare aanbieders kan men zeker zijn van verse recepten als Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes en/of Kreeftensoep. Hieronder doorzoekt men populaire bezorgers en waardevolle gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7671
Kosten (indicatie)v.a. €5,65
Maaltijd tipKick Through Spaghetti

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Twenterand

Een gebalanceerd maaltijdplan is aan te raden voor de gezondheid. Een gezond gerecht vol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet meer wegens fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u aanspraak doen op een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met verscheidene wetten en subsidieregelingen. Hieronder benaderen we de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en tijdelijke mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Twenterand.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Twenterand. Bedoeld voor senioren die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die doorlopend goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en bewoners met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Gelukkigkunnen vrienden ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Twenterand zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Twenterand vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Twenterand? In deze plaats vinden we flink wat partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Visstukjes in kruidensaus en Chili con carne. Wij onderscheiden keukens gespecialiseerd in vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de menu’s warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager KenkhuisWesteinde 137671 EKVriezenveen
Traiteur SchippersAmaliaplein 67681 MGVroomshoop
Stichting Maaltijdvoorziening TwenterandWesteinde 2637671 ERVriezenveen
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
De Vriezenhof – de DiamantJonkerlaan 57671 GMVriezenveen
ZorgAccentKoningin Beatrixlaan 217681 AGVroomshoop
BuurtzorgLutkeberg 697678 AJGeesteren
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Twenterand

Sommige verzorgingstehuizen in de buurt van Twenterand bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren uitstekende menu’s als Kipfilet in piri piri saus, voor lage prijzen. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Via www.twenterand.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Twenterand
 • (Net) nummer: 0546 (+31546)
 • Centrale postcode: 7671
 • Veel gezochte wijk: Vriezenveen

Maaltijd ideën

 • Gebakken aardappels
 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Gebakken krieltjes
 • Stroganoff du chef
 • Rookworst met stamppot boerenkool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke types zorg mogelijk zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Twenterand faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.twenterand.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Twenterand voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,50. Heerlijke koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Twenterand bestelt u vanaf €7,20. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Probeer het uit met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Twenterand is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die nog op eigen benen staan geeft dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Twenterand: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 7676”. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, zoutarm of koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente