Maaltijdvoorziening Westerhaar-Vriezenveensewijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Westerhaar-Vriezenveensewijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Westerhaar-Vriezenveensewijk is in het leven geroepen voor alle bewoners die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Twenterand kan men kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke bezorgservices zoals Apetito, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Middels dit soort services kan iedereen weer genieten van vitale maaltijden als Varkenshaasje in pepersaus en Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen. Onderstaand bekijkt u eetpunten en essentiële voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7676
Kosten (indicatie)v.a. €5,12
Recept tipAardappelpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Een goed eetpatroon is nodig voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Lukt naar de supermarkt gaan en koken niet langer zelfstandig vanwege problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u een beroep doen op verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op speciale subsidievormen en zorgwetten. Daarom bespreken we deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Twenterand.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Twenterand. Relevant voor bewoners die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die de hele dag door extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of bejaarden met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Gelukkigkan een partner helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Westerhaar-Vriezenveensewijk kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Westerhaar-Vriezenveensewijk? In deze streek bestaan er talloze partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan Gestoofde prei of Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree. Wij onderscheiden services die zich focussen op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
BuurtzorgLutkeberg 697678 AJGeesteren
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
De Vriezenhof – de DiamantJonkerlaan 57671 GMVriezenveen
Maaltijdservice ‘n EschEsweg 97683 VHDen Ham
ZorgAccentKoningin Beatrixlaan 217681 AGVroomshoop
Baalderborg GroepDe Tjalk 497701 LRDedemsvaart
BuurtzorgJulianastraat 547701 GMDedemsvaart
Traiteur SchippersAmaliaplein 67681 MGVroomshoop
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Verscheidene bejaardentehuizen in de omgeving Westerhaar-Vriezenveensewijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants verstrekken ambachtelijke maaltijden zoals Vegetarische balletjes arrabiatasaus, Bladspinazie, Tortelloni, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Op www.twenterand.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Apetito.

Stats & Facts

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Twenterand
 • Regionummer: 0546 (+31546)
 • Hoofdpostcode: 7676
 • Populaire wijk: Vriezenveen

Maaltijd suggesties

 • Broccoli rollade schotel
 • Verse fruitsalade
 • Stamppot spitskool met kaas
 • Gehaktballen in uienjus
 • Pasta carbonara

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke zorgvormen tot de opties behoren. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Twenterand faciliteert inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.twenterand.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Westerhaar-Vriezenveensewijk voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, vaak door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op zo’n 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is perfect voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,40. Heerlijke koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,10. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Westerhaar-Vriezenveensewijk bieden sommige aanbieders aan voor €8,70. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert altijd de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in Westerhaar-Vriezenveensewijk kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrije tijd en autonomie. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Westerhaar-Vriezenveensewijk: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 7676”. Wellicht relevant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm of misschien veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!