Maaltijdvoorziening Dinkelland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Dinkelland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Dinkelland wordt veel gebruikt door alle bewoners die door hun leeftijd of een handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Dinkelland kan men kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door dit soort oplossingen zit er niemand zonder gezonde maaltijden als Boeuf Bourguignon, parijse worteltjes, aardappelen en Aardappelpartjes rozemarijn. Via onze service doorzoekt men organisaties en waardevolle gegevens betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Regio-code0541 (+31541)
Postcode7591
Kosten (indicatie)v.a. €5,49
Geschikte maaltijdWokgroenten teriyaki

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Dinkelland

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner met genoeg mineralen staat hierbij centraal. Lukt een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje gezien uw complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Dan kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna benaderen we de populairste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en lokale mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Dinkelland.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Dinkelland. Uniek voor bewoners die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die continu zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of bejaarden met een beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Dinkelland zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Dinkelland vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Dinkelland? In deze gemeente zien we verscheidene organisaties en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Spaghetti en Klapstuk met hutspot. U kunt kiezen voor keukens die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en maaltijdservices die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgPotmaten 13A7591 EMDenekamp
Keurslager OttenOranjestraat 37607 BHAlmelo
Catering Bosch-WensinkEdisonweg 87591 HKDenekamp
SPAR SchreurPlechelmusstraat 47587 AMDe Lutte
BuurtzorgIrenestraat 87587 AKDe Lutte
TMZ – Het MeulenbeltVriezenveenseweg 1767602 PVAlmelo
Keurslager BlokhuisBisschopstraat 517595 ASWeerselo
TSN ThuiszorgJan Tooropstraat 277606 JSAlmelo
ZorgAccentBellavistastraat 37604 ADAlmelo
Het StreekfornuusBrouwerijstraat 1b7601 BKAlmelo
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Dinkelland

Sommige zorginstellingen in de gemeente Dinkelland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants bieden complete menu’s als Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden, voor de kleine portemonnee. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.dinkelland.nl checkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Mealhero.

Belangrijke info

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Dinkelland
 • Regionummer: 0541 (+31541)
 • Hoofdpostcode: 7591
 • Veel gezochte wijk: Denekamp

Geschikte maaltijden

 • Heldere uiensoep
 • Runderlapje in jus
 • Geglaceerde wortel
 • Gekruide speklap
 • Aardappelpartjes rozemarijn

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Doorzoek WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Dinkelland regelt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.dinkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Dinkelland voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op zo’n 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,90. Koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,20. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Dinkelland is beschikbaar vanaf €8,00. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger levert alles netjes af en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U koopt altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Dinkelland is zeer populair. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer vrijheid en routine. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Dinkelland: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 7590, 7591”. Mogelijk interessant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of wellicht vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente