Maaltijdvoorziening Midlum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Midlum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Midlum is in het leven geroepen voor alle mensen die vanwege leeftijd of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Harlingen kan men kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van deze instellingen is iedereen verzekerd van voedzame gerechten zoals Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng en/of Doperwtje wortel kippenpoot schotel. Hieronder leest men meer over beschikbare bedrijven en essentiële inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Regio-code0517 (+31517)
Postcode8872
Kosten (indicatie)v.a. €5,53
Voorbeeld maaltijdNasi Indisch rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Midlum

Een goed voedingspatroon is essentieel voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Gaat naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer vanwege leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder behandelen we de belangrijkste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en eigen mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Harlingen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Harlingen. Speciaal voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie of mensen met lichamelijke handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Soms kan een partner ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Midlum kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Midlum vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Midlum? In deze gemeente zijn er verschillende bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Runderstooflapje met jus, Rodekool met appeltjes, Aardappelpuree en Rundvlees hoy sin met atjar komkommer en bami goreng. U kunt kiezen voor services met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Midlum

Een deel van de verzorgingstehuizen in de gemeente Midlum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere maaltijden zoals Rundersukade met vleesjus, gekookte aardappelen, stoofpeertjes, voor enkele euro’s. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bestaat er de optie om het eten aan huis te bezorgen. Via www.harlingen.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Harlingen
 • (Regio) nummer: 0517 (+31517)
 • Centrale postcode: 8872
 • Veel gezochte wijk: Harlingen

Maaltijd suggesties

 • Stukjes rundvlees in jus
 • Maaltijdpoffertjes
 • Lamsvlees in rozemarijnsaus
 • Ertwensoep met rookworst
 • Spinaziestamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke zorgvormen mogelijk zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Harlingen faciliteert m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.harlingen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Check de maaltijdservices in Midlum voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,90. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Midlum kan u al bestellen vanaf €7,10. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert steeds zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Midlum is ontzettend handig. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden faciliteert dit extra tijd en gemak. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Midlum: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 8871, 8872”. Klik verder naar Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, gemalen en niet te vergeten eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!