Maaltijdvoorziening Wijnaldum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wijnaldum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wijnaldum wordt veel gebruikt door alle bejaarden die door ouderdom of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Harlingen zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als De Dievpriesman, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. zulke oplossingen heeft iedereen toegang tot uitstekende recepten als Rundergehaktballetjes satésaus, taugé-kool-paprikamix en nasi goreng en Kipfilet met kippenjus, Bladspinazie, Gekookte aardappelen. Via onze service leest men meer over maaltijdservices en belangrijke kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Regio-code0517 (+31517)
Postcode8857
Kosten (indicatie)v.a. €5,52
Maaltijd tipGestoofde lamsschouder

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Wijnaldum

Een speciaal eetpatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een gezond recept met genoeg vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf gezien uw complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? We onderscheiden verschillende maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder verwerken we deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Harlingen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Harlingen. Te gebruiken door ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor inwoners die doorlopend intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Wijnaldum staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wijnaldum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Wijnaldum? In deze gemeente vinden we een aantal keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Gepaneerde kalkoenschnitzel en Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen. U kunt kiezen voor keukens die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die hiermee kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Wijnaldum

Sommige zorgcentra rondom Wijnaldum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden zoals Vispotje in botersaus, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om het assortiment aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.harlingen.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Thuiszorg.

Kerngegevens

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Harlingen
 • Netnummer: 0517 (+31517)
 • Hoofdpostcode: 8857
 • Veel gezochte wijk: Harlingen

Potentiële maaltijden

 • Zalmfilet in mosterdsaus
 • Naturel-pannenkoek
 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Varkensprocureur in jus
 • Spinazie schotel met gehaktbal

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Bekijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Harlingen regelt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.harlingen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Check de maaltijdservices in Wijnaldum voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en het assortiment. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,10. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wijnaldum vindt u al vanaf €8,10. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Wijnaldum is ontzettend handig. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit extra tijd en routine. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Wijnaldum: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 8857”. Ga door naar: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij of misschien veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!