Maaltijdvoorziening Zegge

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zegge

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zegge is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Rucphen kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke instellingen als Mealhero, of gespecialiseerde restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Dankzij zulke faciliteiten heeft iedereen toegang tot verantwoorde recepten zoals Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen of Varkensprocureur in jus. Op deze pagina treft men organisaties en essentiële inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4735
Kosten (indicatie)v.a. €5,1
Maaltijd tipNasi Indisch rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Zegge

Een goed voedingspatroon is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met genoeg groenten staat hierbij centraal. Kan een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet meer zelf wegens complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van interessante subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij verschillende zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf verwerken we de populairste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Rucphen.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Rucphen. Speciaal voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die de hele dag door intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren of inwoners met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Vaak kunnen bekenden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Zegge zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zegge vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Zegge? In deze streek onderscheiden we diverse maaltijdservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes of Zalm met botersaus, bloemkool à la crème en gele rijst. Er zijn bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en organisaties die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Zegge

Diverse bejaardentehuizen in de omgeving Zegge bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren uitstekende maaltijden zoals Kippendijstukjes in satésaus, nasi goreng, met weinig winstmarge. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de maaltijden aan huis te bezorgen. Middels www.rucphen.nl leest u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Vergelijken.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Rucphen
 • (Regio) nummer: 0165 (+31165)
 • Postcodegebied: 4735
 • Wijk: Rucphen

Geschikte maaltijden

 • Aardappelrösti
 • Kipsaté en ei met bami goreng
 • Flensjes met fruit
 • Wild Crunches
 • Groentemix, kormasaus, basmatirijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke soorten zorg tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Check ook wat de gemeente Rucphen te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.rucphen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Zegge voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht ongeveer 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €5,30. Koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zegge is verkrijgbaar vanaf €8,50. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Zegge is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer vrije tijd en autonomie. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Zegge: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 4735”. Mogelijk interessant: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, natriumarm, zoutarm en ook koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!