Maaltijdvoorziening Bergen op Zoom

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bergen op Zoom

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bergen op Zoom is men name interessant voor alle bewoners die mede door ouderdom of beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Bergen op Zoom onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Apetito, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Middels zulke organisaties kan men zeker zijn van ambachtelijke gerechten zoals Varkenssteak in jus en Kipsaté, babi pangang met sajor bonen en indische rijsttafel. Op deze pagina leest u meer over maaltijddiensten en waardevolle voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Regio-code0164 (+31164)
Postcode4611
Kosten (indicatie)v.a. €6,45
Voorbeeld maaltijdPompoensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Bergen op Zoom

Een goed voedingsvoorschrift is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende mineralen draagt hier zeker aan bij. Lukt een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer vanwege leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor zijn er handige maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op verscheidene wetten en subsidieregelingen. Hieronder gaan we dieper in op deze vormen van zorg: WMO, WLZ, en ZVW, en mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Bergen op Zoom.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Bergen op Zoom. Bedoeld voor inwoners die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die permanent professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie of mensen met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Bergen op Zoom kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bergen op Zoom vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Bergen op Zoom? In deze plaats zijn er verscheidene bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Kipfilet met kippenjus, Bladspinazie, Gekookte aardappelen of Verse waldorfsalade. U kunt kiezen voor maaltijdservices gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die de maaltijd warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hieronder bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ZorgSaam – AntoniusPastoor Versterplein 14587 CWKloosterzande
Slagerij GeilingsRaadhuisstraat 534631 NBHoogerheide
Slagerij KrijnenMarkiezaatsweg 114612 PLBergen op Zoom
SPAR VogelwaardeEsdoornstraat 154581 AKVogelwaarde
SVRZ – De VursscheRooseveltlaan 14571 HTAxel
Keurslager GeilingsZonneplein 74624 BCBergen op Zoom
TanteLouiseBoerenverdriet 184613 AKBergen op Zoom
BuurtzorgSint Lucasplein 204631 LRHoogerheide
BWIHuijbergseweg 34631 GCHoogerheide
Terheijden TraiteursFlorastraat 904613 CTBergen op Zoom
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Bergen op Zoom

Verscheidene zorghuizen in de gemeente Bergen op Zoom bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants faciliteren uitstekende maaltijden zoals Spaghetti, voor enkele euro’s. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om de specialiteiten te laten bezorgen. Middels www.bergenopzoom.nl leest u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Maaltijdservice.nl.

Kerngegevens

Smaakvolle maaltijden

 • Asperge beenham schotel
 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Wokgroenten teriyaki
 • Braadworst in barbecuesaus

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke vormen van zorg tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Bergen op Zoom doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.bergenopzoom.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Bergen op Zoom voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op circa 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is perfect wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,30. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bergen op Zoom is er al voor €8,80. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Bergen op Zoom is sterk in opkomst. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer rust en gemak. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen niet ondervoed raken. Bovenal deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Bergen op Zoom: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 4600, 4601, 4602, 4611, 4612, 4613, 4614, 4615, 4616, 4617, 4621, 4622, 4623, 4624, 4625”. Klik verder naar Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of wellicht veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente