Maaltijdvoorziening Schijf

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schijf

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schijf wordt veel gebruikt door alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Rucphen zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door deze unieke bedrijven is iedereen verzekerd van verse maaltijden zoals Drumsticks in ketjapsaus, Sperziebonen, Witte rijst en/of Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst. Op deze website doorzoekt men eet-instellingen en waardevolle inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4721
Kosten (indicatie)v.a. €5,03
Smaakvolle maaltijdWitlofschotel met ham

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Schijf

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner vol mineralen is dan ook essentieel. Wil boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet meer zelf ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met diverse wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf verwerken we de populairste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Rucphen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Rucphen. Speciaal voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die permanent speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie en inwoners met lichamelijke handicaps. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Vaak kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Schijf kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schijf vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Schijf? In deze streek onderscheiden we meerdere partijen en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Vispannetje fruits de mer met groenten in kreeftensaus, Aardappelgratin of Alaska Pollak filet, waterkerssaus, Parijse wortelen, krieltjes. U kunt kiezen voor leveranciers met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Schijf

Een aantal bejaardentehuizen in de omgeving Schijf bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben verantwoorde gerechten als Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Via www.rucphen.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Rucphen
 • (Regio) nummer: 0165 (+31165)
 • Centrale postcode: 4721
 • Populaire wijk: Rucphen

Geschikte maaltijden

 • Alaska-koolvis
 • Rundergehaktballetjes in saus
 • Broccoli kaassaus
 • Rundergoulash
 • Groenteburger, prei, aardappelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg mogelijk zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Rucphen te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.rucphen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Schijf voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op ongeveer 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,30. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schijf bestelt u vanaf €8,50. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U koopt altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Schijf is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren niet ondervoed raken. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Schijf: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 4714, 4721, 4722”. Ga door naar: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, lactosevrij en ook vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!