Maaltijdvoorziening Oud-Vossemeer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oud-Vossemeer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oud-Vossemeer is men name interessant voor alle bewoners die i.v.m leeftijd of beperking niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Tholen kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door middel van soortgelijke aanbieders is iedereen verzekerd van heerlijke recepten zoals Kippenbout à la bonne femme en/of Pittige Thaise soep. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt men beschikbare bedrijven en belangrijke details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Regio-code0166 (+31166)
Postcode4698
Kosten (indicatie)v.a. €5
Recept tipGebonden tomatensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Oud-Vossemeer

Een eigen voedingspatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept vol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet meer zelf door ouderdom? En is uw inkomen beperkt? Gelukkig kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden speciale subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema bespreken we deze zorgwetten; Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en eigen mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Tholen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Tholen. Speciaal voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die continu intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie of senioren met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Oud-Vossemeer zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oud-Vossemeer vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Oud-Vossemeer? In uw omgeving vinden we flink wat firma’s en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Hamlapje in jus met stamppot andijvie en Gepofte aardappels. Wij onderscheiden instellingen die zich vooral richten op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die de gerechten opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De SchutseF.M. Boogaardweg 104697 GMSint Annaland
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
SPAR van WijnenMolenstraat 14698 BAOud Vossemeer
SPAR MaaltijdserviceMarkt 33-344695 CGSt. Maartensdijk
Tafeltje-dek-je AllevoDokter Tazelaarstraat 14695 BPSt. Maartensdijk
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
GroenhuysenPostbus 15964700 BNRoosendaal
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Oud-Vossemeer

Een aantal bejaardentehuizen in de streek Oud-Vossemeer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod vitale gerechten als Tomatensoep met prei vg, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie het assortiment bij u thuis te brengen. Op de website www.tholen.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Gegevens

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Tholen
 • (Net) nummer: 0166 (+31166)
 • Postcodegebied: 4698
 • Wijk: Tholen

Geschikte maaltijden

 • Slavink in jus
 • Stamppot rode kool met hachee
 • Champignon omelet
 • Kreeftensoep
 • Groenteburger, prei, aardappelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het zwaardere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Check welke zorgvormen een optie zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Tholen te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.tholen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Oud-Vossemeer voor ouderen en maak een keuze. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje is handig in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,70. Gezonde koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oud-Vossemeer is er al voor €8,00. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Oud-Vossemeer is ontzettend handig. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer rust en regelmaat. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Oud-Vossemeer: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 4697, 4698”. Ga door naar: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, gemalen en ook veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!