Maaltijdvoorziening Roerdalen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Roerdalen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Roerdalen is in het leven geroepen voor alle bewoners die mede door ouderdom of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Roerdalen zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Apetito, of kleinschalige instanties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met dergelijke leveranciers kan iedereen rekenen op vitale recepten als Lamscurry met sperziebonen, pikante cajun rijst of Vegetarische kaasburger met Vegetarische jus, gebakken wedges, bloemkool a la crème. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt u leveranciers en essentiële details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Regio-code0475 (+31475)
Postcode6077
Kosten (indicatie)v.a. €6,28
Lekkere maaltijdVarkensfilet in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Roerdalen

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is relevant voor een vitaal lichaam. Een gezond recept bomvol vitaminen staat hierbij centraal. Kan een supermarkt bezoeken en koken niet meer op eigen houtje ten gevolge van leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf gaan we dieper in op de beste regelingen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Roerdalen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Roerdalen. In het leven geroepen voor inwoners die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die de hele dag door goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen of ouderen met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Roerdalen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Roerdalen vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Roerdalen? In deze gemeente zien we verscheidene aanbieders en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree en Runderlapje met witlof a la crème gekookte aardappelen. Er zijn services die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BatenHoofdstraat 56077 AMSint Odiliënberg
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
SPAR KuijpersHoogstraat 76086 BHNeer
Slagerij BeulenMarkt 46074 BBMelick
BuurtzorgWilhelminalaan 6a6051 BJMaasbracht
Woonzorgcentrum St. CharlesOp de Bos 26093 NCHeythuysen
Ik Ook Voor Jou Robin SeurenMolenweg 576088 APRoggel
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
Proteion – De KreppelCatharina Daemenstraat 16093 KEHeythuysen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Roerdalen

Diverse zorgcentra in de gemeente Roerdalen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden zoals Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelen, voor scherpe prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms bieden ze ook de optie het aanbod te laten bezorgen. Aan de hand van www.roerdalen.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: ZVW.

Feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Roerdalen
 • (Regio) nummer: 0475 (+31475)
 • Postcodegebied: 6077
 • Lokale wijk: Montfort

Maaltijd suggesties

 • Gestoofde peertjes
 • Gehaktballetjes in satésaus
 • Groentesoep
 • Pannenkoekenschotel
 • Zalmfilet in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over meer intensieve zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke zorgvormen een optie zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Roerdalen regelt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.roerdalen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Roerdalen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer circa 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,80. Dagverse/koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Roerdalen koopt u voor circa €9,00. Doorgaans wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Roerdalen is sterk in opkomst. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan verschaft dit meer vrije tijd en autonomie. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds beter. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Roerdalen: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 6063”. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of juist veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente