Maaltijdvoorziening Nederweert

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nederweert

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nederweert biedt uitkomst voor alle inwoners die mede door ouderdom of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Nederweert kan men kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. zulke voorzieningen is iedereen verzekerd van smaakvolle recepten zoals Omelet in champignonsaus en/of Boeuf stroganoff, witte rijst, rode kool met appel. Onderstaand bekijkt u eetpunten en essentiële info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Regio-code0495 (+31495)
Postcode6031
Kosten (indicatie)v.a. €6,24
Recept tipRunderlapje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Nederweert

Een bepaald voedingsvoorschrift is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Lukt boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk verwerken we de belangrijkste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Nederweert.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Nederweert. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op ouderen die de hele dag door speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en mensen met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige situaties kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Nederweert zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nederweert vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Nederweert? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit relatief veel bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Omelet in saus en Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree. U kunt kiezen uit maaltijdservices die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gasterij De OntmoetingBrugske 166031 BLNederweert
De ZorggroepWesthoven 6946042 NVRoermond
Fer Roost Warme MaaltijdserviceBredeweg 826031 CMNederweert
SPAR MaaltijdservicePastoor Thijssenlaan 1a6029 RLSterksel
BuurtzorgSterkselseweg 20 A6026 EBMaarheeze
Slagerij RoefsKerkplein 336039 GCStramproy
Stichting Tafeltje-Dek-JePopulierenstraat 86031 XSNederweert
BuurtzorgBeekweg 26042 JJRoermond
Proteion – RoncalliOranjelaan 796042 BCRoermond
Ut OpsjupperkePrinses Beatrixstraat 156039 CGStramproy
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Nederweert

Diverse zorginstellingen in de gemeente Nederweert bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben verse gerechten als Runderlapje in jus, spruitjes en aardappelpartjes met peterselie, voor scherpe prijzen. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Op de website www.nederweert.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Vers aan Tafel.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nederweert
 • Regionummer: 0495 (+31495)
 • Postcodegebied: 6031
 • Lokale wijk: Nederweert

Potentiële maaltijden

 • Kipragout champignons
 • Varkensfilet in jus
 • Macaroni
 • Heldere boerengroentesoep
 • Varkensvlees met appel in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Nederweert doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.nederweert.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Nederweert voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op circa 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,70. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,80. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nederweert koopt u voor circa €7,50. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Nederweert kent vele pluspunten. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen geeft dat meer rust en comfort. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Nederweert: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 6030, 6031”. Klik verder naar Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij en niet te vergeten koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente