Maaltijdvoorziening Weert

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Weert

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Weert wordt veel gebruikt door alle ouderen die door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Weert zien we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan grote landelijke instanties als Uitgekookt, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met deze betrouwbare organisaties heeft men de beschikking over gezonde recepten als Visfilet met gemengde groenten en krieltjes met peterselie en/of Grootmoeders kippannetje. Via onze service leest men meer over aanbieders en handige gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Regio-code0495 (+31495)
Postcode6001
Kosten (indicatie)v.a. €6,39
Maaltijd tipErwtensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Weert

Een uitgekiend eetpatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner vol mineralen is daarom ook de basis. Wil boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet meer door gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan zijn er handige subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op verschillende wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina verwerken we een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Weert.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Weert. Ontwikkeld voor inwoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die de hele dag zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie of bewoners met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige gevallen kan familie helpen met boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Weert kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Weert vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Weert? In deze gemeente zijn er talloze tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Aardappelgratin of Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst. Er zijn keukens die zich vooral richten op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die uw maal warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje-Dek-JeKasteelsingel 86001 EZWeert
Keurslager van RooijNieuwstraat 306021 HSBudel
Keurslager van BrusselMuntpassage 386001 GMWeert
BuurtzorgPiet Petersstraat 1 – 35993 DCMaasbree
BuurtzorgKerkstraat 785981 CHPanningen
Proteion – SterreboschOnder de Bomen 46017 ALThorn
Smakelijketen.nuMaaseikerweg 1626006 ADWeert
Let´s Cook MaaltijdserviceDeken van Baarsstraat 6a6021 BHBudel
Proteion – St. JozefKloosterlaan 76019 ANWessem
SPAR DerksenSebastiaanstraat 126011 REEll
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Weert

Verschillende bejaardentehuizen in de omgeving Weert bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment verse gerechten zoals Roerei met spinazie à la crème, met weinig winstmarge. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op www.weert.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Weert
 • Netnummer: 0495 (+31495)
 • Postcode: 6001
 • Veel gezochte wijk: Boshoven

Geschikte maaltijden

 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Broccolisoep
 • Kippenvlees in kerriesaus
 • Savooiekool
 • Rabarbercompote

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke zorgvormen mogelijk zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Informeer ook wat uw gemeente Weert kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.weert.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Weert voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer zo’n 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,10. Dagverse/koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,20. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Weert is verkrijgbaar vanaf €7,60. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt steeds zelf de gerechten (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Weert heeft veel voordelen. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer tijd en routine. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Weert: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 6000, 6001, 6002, 6003, 6004, 6005, 6006”. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. gemalen, zoutarm, natriumarm, lactosevrij en ook koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente