Maaltijdvoorziening Cranendonck

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Cranendonck

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Cranendonck is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door iets anders niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Cranendonck is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk opererende diensten als De Dievpriesman, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via zulk soort services kan men zeker zijn van de lekkerste menu’s zoals Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen of Gebonden kerrie-champignonsoep. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt u de verschillende services en bruikbare informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Regio-code0495 (+31495)
Postcode6021
Kosten (indicatie)v.a. €6,53
Recept tipBroccolisoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Cranendonck

Een uitgekiend eetpatroon is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner met voldoende mineralen moet dan ook het streven zijn. Gaat boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig omwille van gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Dan kunt u eens kijken naar handige maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? We onderscheiden speciale (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina verwerken we de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Cranendonck.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Cranendonck. Speciaal voor senioren die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op inwoners die continu extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden of bewoners met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Cranendonck kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Cranendonck vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Cranendonck? In de buurt van uw postcode zien we een groot aantal maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Nasi babi pangang en Macaroni met ham, kaas en tomatensaus. U kunt kiezen voor maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de gerechten warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Let´s Cook MaaltijdserviceDeken van Baarsstraat 6a6021 BHBudel
Gasterij De OntmoetingBrugske 166031 BLNederweert
Keurslager van RooijNieuwstraat 306021 HSBudel
Proteion – St. JozefKloosterlaan 76019 ANWessem
Proteion – SterreboschOnder de Bomen 46017 ALThorn
Zorgcentrum Marishoft Hagelkruis 1A6026 BAMaarheeze
ZuidZorg WijkzorgDe Dam 16021 KMBudel
SPAR MaaltijdservicePastoor Thijssenlaan 1a6029 RLSterksel
BuurtzorgSterkselseweg 20 A6026 EBMaarheeze
Zorgcentrum MariënburghtGraafschap Hornelaan 26021 XLBudel
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Cranendonck

Verscheidene zorginstellingen in de omgeving Cranendonck bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren gezonde maaltijden zoals Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten en aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan bieden ze ook de optie de specialiteiten te laten bezorgen. Op www.cranendonck.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Mantelzorg.

Gegevens

Potentiële maaltijden

 • Pastaschotel
 • Lasagna bolognese
 • Varkenslapjes in jus
 • Rundvlees met gegrilde groente
 • Gehaktballetjes in uienjus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke soorten zorg beschikbaar zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Check ook wat de gemeente Cranendonck doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.cranendonck.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Cranendonck voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, doorgaans door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Feitelijk zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €5,30. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,90. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Cranendonck koopt u voor circa €7,60. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Cranendonck heeft veel voordelen. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen kwiek en energiek blijven. Met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Cranendonck: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 6020, 6021”. Ga door naar: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, lactosevrij, zoutarm of juist eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente