Maaltijdvoorziening Botlek Rotterdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Botlek Rotterdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Botlek Rotterdam wordt veel gebruikt door alle ouderen die i.v.m leeftijd of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Roerdalen is er de keuze uit veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Dankzij dit soort leveranciers kan men zeker zijn van heerlijke diners zoals Chicken Lunges en Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen. Via onze service bekijkt u eet-instellingen en belangrijke voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Regio-code0181 (+31181)
Postcode3197
Kosten (indicatie)v.a. €5,83
Recept tipSchnitzel champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Botlek Rotterdam

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden moet dan ook het streven zijn. Gaat het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer wegens problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Gelukkig kunt u een beroep doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op een aantal wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema behandelen we een aantal van deze wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Roerdalen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Roerdalen. Speciaal voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die de hele dag door intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen of hulpbehoevenden met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Botlek Rotterdam kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Botlek Rotterdam vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Botlek Rotterdam? In en rondom uw woonplaats zijn er relatief veel bezorgservices en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Heldere kippensoep of Gebakken heek met béarnaisesaus en een groentenrisotto van zilvervliesrijst. U kunt kiezen voor instellingen die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die het diner warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Stichting Welzijn Ouderen SpijkenisseGoudenregenplein 33203 BNSpijkenisse
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
CareynHurthstraat 53203 LHSpijkenisse
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Botlek Rotterdam

Diverse bejaardentehuizen in de omgeving van Botlek Rotterdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben gezonde gerechten als Kip in crèmesaus, broccoli, aardappelpuree, tegen lage kosten. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de gerechten thuis af te leveren. Op www.roerdalen.nl bekijkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Maaltijdservice.

Informatie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Roerdalen
 • (Net) nummer: 0181 (+31181)
 • Centrale postcode: 3197
 • Populaire wijk: Montfort

Maaltijd suggesties

 • Pittige Thaise soep
 • Pompoensoep
 • Asperge beenham schotel
 • Ribkarbonade in jus
 • Chili con carne, gehakt, rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Check welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Vergelijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Roerdalen faciliteert inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.roerdalen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Botlek Rotterdam voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,20. Koelverse gerechten koopt u voor circa €6,30. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Botlek Rotterdam koopt u voor circa €7,00. Dikwijls wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bepaald altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Botlek Rotterdam is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die nog op eigen benen staan geeft dat extra tijd en autonomie. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Botlek Rotterdam: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 3196, 3197”. Bezoek de pagina: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. zoutarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en ook vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!