Maaltijdvoorziening Roermond

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Roermond

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Roermond biedt uitkomst voor alle mensen die mede door leeftijd of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Roermond zien we velerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk opererende diensten als Mealhero, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via deze unieke leveranciers kan elke oudere weer genieten van vitale menu’s als Varkensprocureur in jus en Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men de verschillende services en praktische gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Regio-code0475 (+31475)
Postcode6041
Kosten (indicatie)v.a. €6,29
Maaltijd tipPilav

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Roermond

Een speciaal voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten mag men niet overslaan. Lukt naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer gezien uw complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval onderscheiden we bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Roermond.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Roermond. Speciaal voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die continu goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of mensen met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kunnen vrienden ondersteunen bij het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Roermond staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Roermond vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Roermond? In deze streek onderscheiden we een aantal services en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Zalmfiletstukjes in bieslooksaus, gesmoorde prei en aardappelpuree en Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. U kunt kiezen uit bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij RoefsKerkplein 336039 GCStramproy
Slagerij BeulenMarkt 46074 BBMelick
Proteion – RoncalliOranjelaan 796042 BCRoermond
Ut OpsjupperkePrinses Beatrixstraat 156039 CGStramproy
Stichting Tafeltje-Dek-JePopulierenstraat 86031 XSNederweert
Alle SmakenBurgemeester Beerenbroekstraat 346043 ACRoermond
BuurtzorgBeekweg 26042 JJRoermond
BuurtzorgWilhelminalaan 6a6051 BJMaasbracht
Kwaliteitsslagerij WolfhagenHoofdstraat 256051 AJMaasbracht
De ZorggroepWesthoven 6946042 NVRoermond
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Roermond

Een aantal bejaardentehuizen in de omgeving Roermond bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben complete gerechten zoals Gehaktbal in jus, broccoli bloemkoolmix en gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het ook mogelijk om het assortiment bij u thuis te brengen. Op de website www.roermond.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: WLZ.

Stats & Facts

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Roermond
 • Netnummer: 0475 (+31475)
 • Postcodegebied: 6041
 • Lokale wijk: Centrum

Maaltijd suggesties

 • Kipsaté en ei met bami goreng
 • Schnitzel pepersaus
 • Spaghetti bolognese
 • Kruudmoes met gortepap
 • Kip kerrie ananas met risotto

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Roermond regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.roermond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Roermond voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is handig in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €3,90. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al voor €7,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Roermond koopt u voor circa €7,20. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Roermond is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die nog op eigen benen staan faciliteert dit extra tijd en regelmaat. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen fit en vitaal blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Vol met groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Roermond: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 6040, 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049”. Ga door naar: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of wellicht vloeibaar, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente