Maaltijdvoorziening Rheden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rheden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rheden is geschikt voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Rheden kunt u kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als Mealhero, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Middels dit soort oplossingen is iedereen verzekerd van uitstekende recepten zoals Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst en/of Wisselmenu Aspergesoep met zalm. Op deze website vergelijkt men eet-instellingen en waardevolle informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Regio-code026 (+3126)
Postcode6994
Kosten (indicatie)v.a. €5,74
Maaltijd tipPasta carbonara

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Rheden

Een bepaald eetpatroon is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner bomvol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Wil het boodschappen inkopen en koken niet zelfstandig door gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder vertellen we wat meer over de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en de mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Rheden.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Rheden. Bedoeld voor senioren die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die de hele dag door extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of mensen met handicaps. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Rheden kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rheden vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Rheden? In deze gemeente kunt u kiezen uit verscheidene bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Varkensfilet in jus of Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree met persillade, sperziebonen. U kunt kiezen uit bezorgdiensten met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGroenestraat 426991 GGRheden
SPAR LegebekeHeemskerklaan 657003 ANDoetinchem
Restaurant Laag – KeppelRijksweg 916998 AGHummelo
Attent – De BoomgaardMassenweg 108a6991 CTRheden
SPAR WasserMeentsestraat 36987 CHGiesbeek
KruiswerkIJsselkade 177001 ANDoetinchem
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 206999 ADHummelo
BuurtzorgMozartlaan 67002 MBDoetinchem
Restaurant CroonemateSteinlaan 507001 DKDoetinchem
Restaurant HyndendaelKeppelseweg 356999 ANHummelo
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Rheden

Verscheidene zorgcentra in de buurt van Rheden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken verse gerechten zoals Kalfssaucijs met mosterdjus, gebakken wedges en bloemkool a la crème, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om de menu’s thuis af te leveren. Aan de hand van www.rheden.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Maaltijdhulp.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Rheden
 • Regionummer: 026 (+3126)
 • Postcodegebied: 6994
 • Populaire wijk: Dieren

Maaltijd ideën

 • Beef Squats
 • Uiensoep
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Chinese wokschotel
 • Kippensoep met vermicelli

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke vormen van zorg tot de opties behoren. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Rheden doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.rheden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Rheden voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s worden aan huis bezorgd, steeds vaker door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,70. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €7,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rheden is verkrijgbaar vanaf €8,20. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald wekelijks zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Rheden kent vele pluspunten. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in meer zelfstandigheid en voordeel. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Rheden: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 6990, 6991”. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of misschien eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente