Maaltijdvoorziening Brummen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Brummen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Brummen is in het leven geroepen voor alle bewoners die mede door leeftijd of een andere oorzaak niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Brummen kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij zulk soort aanbieders heeft men de beschikking over vitale menu’s als Tartaartje met uiensaus, snijbonen en gebakken aardappelblokjes en Kalkoengeschnetzeltes arrabiatasaus, Romanescomix, Volkoren macaroni. Op deze pagina doorzoekt u eet-bedrijven en essentiële info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Regio-code0575 (+31575)
Postcode6971
Kosten (indicatie)v.a. €5,41
Smaakvolle maaltijdGegrilde kippenpoot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Brummen

Een juist eetpatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een gezond gerecht met genoeg vitaminen staat hierbij centraal. Wil een bezoekje aan de winkel en koken niet 100% veilig meer omwille van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig bestaan er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op diverse maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina benaderen we de belangrijkste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Brummen.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Brummen. Speciaal voor bewoners die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op mensen die permanent intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende ouderen en bewoners met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Brummen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Brummen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Brummen? In deze plaats bestaan er vele bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Filetlapje met milde peperroomsaus, prei à la crème en mini krieltjes met boter of Kibbeling in dillesaus, babyworteltjes en aardappelpuree. U kunt kiezen voor bedrijven die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die de menu’s warm bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMarktplein 5 A6971 AABrummen
Het Hof Van GiesbeekKerkstraat 556987 ABGiesbeek
Proeflokaal & Gastrobar ’t KromhoutMarktplein 186971 AEBrummen
Slagerij van der HorstKloosterstraat 46961 WTEerbeek
Attent – BeverodeAdmiraal Helfrichlaan 126952 GGDieren
Keurslager de WorstepinneOoipoortstraat 306981 DVDoesburg
Maaltijdplusservice van ’t ZwientjeZutphensestraat 896971 EJBrummen
Met Maud MantelzorgVuurdoornstraat 206982 BXDoesburg
Attent – De HessegrachtCoehoornsingel 3-56981 KEDoesburg
Maaltijdservice IJsselvalleiHallsedijk 186975 AKTonden
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Brummen

Sommige bejaardentehuizen rondom Brummen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere maaltijden als Kruudmoes met gortepap, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Op www.brummen.nl vindt u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar WLZ.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Brummen
 • (Regio) nummer: 0575 (+31575)
 • Postcode: 6971
 • Lokale wijk: Empe

Smaakvolle maaltijden

 • Chinese wokschotel
 • Bami babi ketjap
 • Gebakken kibbeling
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Gestoofde prei

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Brummen te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.brummen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Check de maaltijdservices in Brummen voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Probeer of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over drie type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,10. Verse koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Brummen kan u al bestellen vanaf €8,80. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst of online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Brummen is ontzettend handig. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer vrijheid en regelmaat. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Brummen: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 6970, 6971”. Ga door naar: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm of juist veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente