Maaltijdvoorziening Doesburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Doesburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Doesburg is geschikt voor alle senioren die mede door ouderdom of een handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Doesburg zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met dit soort mogelijkheden zit er niemand zonder uitstekende maaltijden zoals Hamlapje in jus met stamppot andijvie of Stoofpotje met peer rundvlees en puree. Via onze service vergelijkt u leveranciers en handige gegevens betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Regio-code0313 (+31313)
Postcode6981
Kosten (indicatie)v.a. €5,44
Smaakvolle maaltijdGrootmoeders kippannetje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Doesburg

Een goed voedingsvoorschrift is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten staat hierbij centraal. Lukt boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig wegens ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan onderscheiden we handige subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom bespreken we deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Doesburg.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Doesburg. Relevant voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor mensen die de hele dag zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende mensen of bewoners met lichamelijke handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Doesburg kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Doesburg vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Doesburg? In de regio zijn er veel verschillende bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten en Runderstooflapje met jus, Rodekool met appeltjes, Aardappelpuree. U kunt kiezen uit keukens met expertise op het gebied van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die de maaltijd warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager de WorstepinneOoipoortstraat 306981 DVDoesburg
Restaurant Laag – KeppelRijksweg 916998 AGHummelo
Attent – De HessegrachtCoehoornsingel 3-56981 KEDoesburg
Maaltijdservice IJsselvalleiHallsedijk 186975 AKTonden
Maaltijdplusservice van ’t ZwientjeZutphensestraat 896971 EJBrummen
SPAR WasserMeentsestraat 36987 CHGiesbeek
Met Maud MantelzorgVuurdoornstraat 206982 BXDoesburg
BuurtzorgGroenestraat 426991 GGRheden
Attent – De BoomgaardMassenweg 108a6991 CTRheden
Het Hof Van GiesbeekKerkstraat 556987 ABGiesbeek
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Doesburg

Meerdere bejaardentehuizen rondom Doesburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren complete gerechten als Hollands pannetje van varkensvlees met rabarbercompote en aardappelpuree, voor enkele euro’s. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de menu’s thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.doesburg.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Bijzondere bijstand.

Informatie

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Doesburg
 • Regionummer: 0313 (+31313)
 • Centrale postcode: 6981
 • Lokale wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Gestoofde peertjes
 • Stamppot Boerenkool met rookworst
 • Aardappelpartjes rozemarijn
 • Chili sin carne

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op lichte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Doesburg faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.doesburg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Doesburg voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op een kleine 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en gezond. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,50. Gezonde koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,70. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Doesburg is er al voor €7,90. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor beperkte tijd een service voor thuismaaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest altijd zelf de gerechten (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Doesburg kent vele pluspunten. Voor bewoners die nog op eigen benen staan biedt dit meer vrijheid en routine. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tevens zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Doesburg: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 6980, 6981, 6982, 6983, 6984”. Bekijk ook info over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, zoutarm of vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!