Maaltijdvoorziening Rozendaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rozendaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rozendaal is zeer populair bij alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Rozendaal kunt u kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Mealhero, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van zulke services kan iedereen weer genieten van ambachtelijke recepten zoals Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen en/of Gehaktschotel, spinazie en aardappeltjes met mozzarella kaassaus. Onderstaand doorzoekt men de verschillende services en handige informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Regio-code026 (+3126)
Postcode6891
Kosten (indicatie)v.a. €5,75
Geschikte maaltijdGegrilde groentenmix in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Rozendaal

Een gebalanceerd voedingspatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet meer omwille van complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Daarvoor onderscheiden we interessante maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij verscheidene subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina vertellen we wat meer over de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Rozendaal.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Rozendaal. Uniek voor mensen die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die permanent zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden of hulpbehoevenden met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kunnen bekenden helpen met boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Rozendaal zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rozendaal vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Rozendaal? In deze streek zijn er relatief veel keukens en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Varkensfiletlapje met vleesjus, gebakken aardappelen, wortelen met doperwten of Boe­ren­kool­stoof met ei. Er zijn instellingen gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die het eten warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Attent – KastanjehofKastanjehof 26883 JRVelp
Keurslager VossRijnstraat 106916 BDTolkamer
PrivaZorgKoningslinde 136903 CVZevenaar
Innoforte – OosterwoldeMiddelhagenhof 16883 JKVelp
BuurtzorgScheldestraat 2b6882 NEVelp
De goede dagSlenterweg 156905 DNZevenaar
BuurtzorgDe Hooge Bongert 1A6903 DAZevenaar
De oude waalSchoolstraat 66911 AZPannerden
Mobiele EetheidBabberichseweg 33c6905 JRZevenaar
SPAR MaaltijdserviceSpaansmaat 106903 DJZevenaar
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Rozendaal

Diverse zorgcentra in de buurt van Rozendaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants serveren voedzame gerechten zoals Kippendijrolletje met kippenjus, Groentestoverij amandel-rozijn, Gekookte aardappelen, voor enkele euro’s. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Middels www.rozendaal.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Vergelijken.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Rozendaal
 • Netnummer: 026 (+3126)
 • Hoofdpostcode: 6891
 • Populaire wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Nasi Indisch rundvlees
 • Babi pangang
 • Kruudmoes met gortepap
 • Spitskoolschotel en aardappelpuree
 • Parijse worteltjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Check welke vormen van hulp een optie zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Rozendaal kan betekenen rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.rozendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Rozendaal voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, vaak door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op circa 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt dagverse bereiding, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,40. Verse koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,50. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rozendaal is er al voor €9,00. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst en telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Rozendaal is sterk in opkomst. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen biedt dit extra tijd en gemak. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Rozendaal: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 6891, 6961”. Ga door naar: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. lactosevrij, glutenvrij, natriumarm, zoutarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!