Maaltijdvoorziening Duiven

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Duiven

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Duiven is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Duiven onderscheiden we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk opererende diensten als Eten Met Gemak, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met deze betrouwbare oplossingen kan elke oudere weer genieten van uitstekende menu’s als Kalkoen in witlofschotel met kaassaus en Gekookte aardappels. Op deze pagina doorzoekt men maaltijdservices en bruikbare info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Regio-code0316 (+31316)
Postcode6921
Kosten (indicatie)v.a. €5,47
Lekkere maaltijdVisstukjes in kruidensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Duiven

Een gebalanceerd eetpatroon is relevant voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen is dan ook essentieel. Gaat boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet zelfstandig ter wille van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig bestaan er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn verschillende (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf gaan we dieper in op deze zorgwetten; WMO, WLZ, en ZVW, en de mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Duiven.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Duiven. Speciaal voor bejaarden die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die de hele dag intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren en bejaarden met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Duiven kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Duiven vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Duiven? In uw omgeving vinden we velerlei aanbieders en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Hamlapje in jus of Hutspot, rundvlees. Er zijn leveranciers die gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager KerstenPastoriestraat 66921 BXDuiven
Slagerij van der HorstCallunaplein 406951 CRDieren
Mikado welzijnFuutstraat 506921 WJDuiven
BuurtzorgSpijksedijk 3-180 A6917 ABSpijk
Keurslager VossRijnstraat 106916 BDTolkamer
Stichting WelcomRaadhuisstraat 36942 BEDidam
BuurtzorgScheefkelk 26922 HHDuiven
BuurtzorgEricaplein 16951 CPDieren
Keurslager TeunissenWilhelminastraat 306942 BMDidam
Maaltijdservice écht lekker etenSaxofoonstraat 186922 KNDuiven
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Duiven

Sommige verzorgingstehuizen in en rondom Duiven bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren heerlijke maaltijden als Kipfilet met kippenjus, Bladspinazie, Gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het ook mogelijk om de menu’s te laten bezorgen. Via www.duiven.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Duiven
 • Netnummer: 0316 (+31316)
 • Centrale postcode: 6921
 • Lokale wijk: Bedrijventerrein

Maaltijd suggesties

 • Varkensvlees met appel in saus
 • Pannenkoeken met spek
 • Reepjes kalkoenvlees in saus
 • Varkenslapje in champignonsaus
 • Appelpannenkoek

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke types zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Duiven faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.duiven.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Duiven voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in circa 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €3,80. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €6,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Duiven is er al voor €7,50. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Duiven is zeer populair. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer rust en structuur. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Duiven: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 6920, 6921, 6922”. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, lactosevrij of koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente