Maaltijdvoorziening Escharen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Escharen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Escharen is er voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een belemmering geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Grave zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door zulk soort services kan elke oudere weer genieten van complete maaltijden zoals Speklapje in jus en/of Rundertartaartje met jus, Sperziebonen, Gekookte aardappelen. Hieronder doorzoekt men populaire bezorgers en belangrijke info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5364
Kosten (indicatie)v.a. €6,18
Maaltijd tipRundvlees in tijmsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Escharen

Een gebalanceerd voedingspatroon is aan te raden voor uw vitaliteit. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden mag men niet overslaan. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje als gevolg van ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie kunt u gebruik maken van belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij velerlei wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk verwerken we deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Grave.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Grave. Ontwikkeld voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die doorlopend zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie en inwoners met handicaps. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Soms kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Escharen zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Escharen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Escharen? In deze streek zijn er verscheidene keukens en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan Varkensoester in honing-mosterdsaus, Tuinbonen à la crème, Gekookte aardappelen en Gepaneerde kipnuggets. U kunt kiezen voor bedrijven met een ruim aanbod vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die het eten warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Escharen

Een deel van de zorghuizen in de buurt van Escharen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod lekkere maaltijden zoals Visschotel met wortel en gebakken aardappel, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om het aanbod te laten bezorgen. Op de website www.grave.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Dieetmaaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Grave
 • (Regio) nummer: 0486 (+31486)
 • Postcodegebied: 5364
 • Lokale wijk: Grave

Maaltijd ideën

 • Gestoofde spitskool
 • Kip Andorra
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Spaghetti bolognese
 • Hutspot, hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om zwaardere zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van hulp mogelijk zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Grave verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.grave.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Escharen voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op ongeveer 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,90. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Escharen vindt u al vanaf €7,30. Meestal is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest steeds zelf de gerechten (telefonisch, online & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Escharen is een ware uitkomst. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer zelfstandigheid en routine. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Escharen: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 5364”. Ga door naar: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij of misschien veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!