Maaltijdvoorziening Nistelrode

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nistelrode

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nistelrode is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Bernheze kan men kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Uitgekookt, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met zulk soort voorzieningen heeft men de beschikking over lekkere menu’s als Runderlapje rodewijnsaus, rustica, spinazie, doperwten, truffelpuree en Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng. Op deze pagina vergelijkt u maaltijddiensten en praktische inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5388
Kosten (indicatie)v.a. €6,3
Recept tipGepaneerde kalkoenschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Nistelrode

Een goed voedingsvoorschrift is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een gezond diner met voldoende mineralen staat hierbij centraal. Kan een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje ten gevolge van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? In dat geval bestaan er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? Er zijn speciale wetten en subsidieregelingen. Hieronder zoomen we in op de beste regelingen: ZVW, WLZ en WMO, en mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Bernheze.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Bernheze. Speciaal voor mensen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die de hele dag zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende bejaarden of bewoners met beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Gelukkigkan familie ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of samen eten. In Nistelrode kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nistelrode vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Nistelrode? In deze gemeente zijn er een aantal partijen en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Zalm in roomsaus of Hachee, Rode bietjes met zilveruitjes, Aardappelpuree met tuinkruiden. U kunt kiezen voor organisaties die zich focussen op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en maaltijdservices die uw maal warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Onderstaand treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Nistelrode

Sommige buurthuizen in de omgeving Nistelrode bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken complete menu’s zoals Vegetarische burger, uiensaus, aardappelpuree, rode kool, voor lage prijzen. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Middels www.bernheze.org/ spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over WLZ.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Bernheze
 • Regionummer: 0412 (+31412)
 • Postcodegebied: 5388
 • Wijk: Vorstenbosch

Potentiële maaltijden

 • Kipfilet in roomsaus
 • Broccolisoep
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Schnitzel pepersaus
 • Jonge kabeljauw in roomsaus

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke zorgvormen mogelijk zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Bernheze kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.bernheze.org/) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Nistelrode voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op circa 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er 3 smaken: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,50. Koelverse gerechten zijn er al voor €6,90. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nistelrode is verkrijgbaar vanaf €7,40. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Nistelrode is ontzettend handig. Voor mensen die nog op eigen benen staan geeft dat meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Nistelrode: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 5388”. Wellicht relevant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm of misschien vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!