Maaltijdvoorziening Plasmolen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Plasmolen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Plasmolen wordt veel gebruikt door alle mensen die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Mook en Middelaar zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Eten Met Gemak, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door zulk soort oplossingen kan iedereen weer genieten van ambachtelijke diners als Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen en Kibbeling in dillesaus, babyworteltjes en aardappelpuree. Op deze pagina vergelijkt u maaltijdservices en belangrijke informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Regio-code024 (+3124)
Postcode6586
Kosten (indicatie)v.a. €6,88
Lekkere maaltijdBami goreng met rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Plasmolen

Een goed eetpatroon is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept bomvol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Wil een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje omwille van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u eens kijken naar verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn diverse wetten en subsidieregelingen. Hieronder zoomen we in op de populairste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Mook en Middelaar.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Mook en Middelaar. Speciaal voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die continu extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie of bejaarden met een fysiek ongemak. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Plasmolen zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Plasmolen vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Plasmolen? In deze gemeente vinden we verscheidene aanbieders en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Stoofpotje met peer rundvlees en puree of Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. U kunt kiezen voor keukens die zich vooral richten op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de menu’s warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Plasmolen

Een deel van de zorgcentra in en rondom Plasmolen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment voedzame menu’s zoals Nasi kip saté, voor lage prijzen. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Via www.mookenmiddelaar.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over ZVW.

Belangrijke info

Maaltijd suggesties

 • Snijbonen
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Appelpannenkoek
 • Rundvlees, rode kool, aardappelpuree
 • Knoflookgarnalen

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met permanente zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke soorten zorg te kiezen zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Mook en Middelaar verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.mookenmiddelaar.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Plasmolen voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, doorgaans door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op tussen de 6 en 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie alternatieven: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,10. Heerlijke koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,40. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Plasmolen is er al voor €7,10. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor een korte periode opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Plasmolen is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat ongebondenheid en gemak. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Plasmolen: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 6586”. Bezoek de pagina: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij of juist vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!