Maaltijdvoorziening Onderbanken

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Onderbanken

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Onderbanken is bedoeld voor alle bewoners die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Onderbanken zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Via zulk soort bedrijven kan iedereen weer genieten van heerlijke maaltijden als Erwtensoep met rookworst en Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst. Hieronder doorzoekt u maaltijddiensten en nuttige info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Regio-code045 (+3145)
Postcode6439
Kosten (indicatie)v.a. €6,26
Maaltijd ideeRundvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Onderbanken

Een bepaald voedingsvoorschrift is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd bomvol vitaminen staat hierbij centraal. Gaat naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig omwille van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar handige maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk zoomen we in op deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Onderbanken.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Onderbanken. Relevant voor senioren die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die doorlopend intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren en senioren met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkan een familielid of vriend helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Onderbanken kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Onderbanken vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Onderbanken? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit verschillende partijen en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Gestoofde vis, gemengde groenten en gekookte aardappelen of Pasta/tonijnschotel. U kunt kiezen voor organisaties met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum Elvira-LeontineDe Gyselaar 10/10a6436 AXAmstenrade
MeanderGroepMarkt 526461 EDKerkrade
Cicero ZorghuisSt. Brigidastraat 36441 CRBrunssum
SPAR VliegerMgr. Hanssenlaan 836433 BKHoensbroek
BuurtzorgGouverneur Baron van Hovellplein 196432 HEHoensbroek
Uw Slager KeldermannWijenweg 1836446 ALBrunssum
Cicero – Huize LouiseVijverlaan 56443 BABrunssum
BuurtzorgKerkstraat 7 A6447 BGMerkelbeek
Zorgcentrum EmmastaeteAkerstraat Noord 63 hs036446 XCBrunssum
MeanderGroepRumpenerstraat 4 a6443 CDBrunssum
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Onderbanken

Meerdere zorghuizen in de buurt van Onderbanken bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren gezonde maaltijden zoals Kip kerrie ananas met risotto, met weinig winstmarge. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe bieden ze ook de optie het aanbod bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.onderbanken.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Subsidie.

Gegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Onderbanken
 • Netnummer: 045 (+3145)
 • Postcode: 6439
 • Lokale wijk: Onderbanken

Voorbeeld maaltijden

 • Kippenpoot met doperwtjes wortel
 • Gebonden kerrie-champignonsoep
 • Stamppot Witlof met gehakt
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Sukadelapje in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke zorgvormen beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Onderbanken verzorgt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.onderbanken.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Onderbanken voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, altijd door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,20. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €7,30. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Onderbanken is er al vanaf €8,70. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U koopt altijd zelf de lekkerste maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Onderbanken is een ware uitkomst. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen geeft dit meer vrije tijd en routine. Voor bewoners die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Onderbanken: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 6450, 6451”. Ga door naar: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, zoutarm of eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente