Maaltijdvoorziening Mook

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Mook

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Mook biedt uitkomst voor alle ouderen die door ouderdom of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Mook en Middelaar zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van dit soort oplossingen is iedereen verzekerd van smaakvolle menu’s zoals Vegetarische burger, uiensaus, aardappelpuree, rode kool of Andijviestamppot, vegetarische balletjes. Via onze service vindt men eet-instellingen en bruikbare voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Regio-code024 (+3124)
Postcode6585
Kosten (indicatie)v.a. €6,87
Maaltijd ideeMacaronischotel bolognese

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Mook

Een gebalanceerd voedingspatroon is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht bomvol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en koken niet langer zelfstandig vanwege gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er meerdere subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf behandelen we deze zorgwetten; ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Mook en Middelaar.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Mook en Middelaar. Ontwikkeld voor mensen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor inwoners die de hele dag goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie en mensen met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Mook zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Mook vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Mook? In deze gemeente onderscheiden we velerlei firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Kervelroomsoep of Rundergehaktbal met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en services die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Mook

Een deel van de zorgcentra in de streek Mook bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden complete gerechten zoals Gehaktschotel, aubergine, aardappelschijfjes in kaassaus, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Op de URL www.mookenmiddelaar.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: WMO.

Cijfers en feiten

Smaakvolle maaltijden

 • Kiptajine
 • Tortellini gevuld met kaas
 • Een pizza hawai
 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Klapstuk met hutspot

Steden in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Mook en Middelaar faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.mookenmiddelaar.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Mook voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht ongeveer 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,20. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Mook bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in augustus 2022

Eten aan huis bezorgen in Mook kent vele pluspunten. Voor inwoners die nog op eigen benen staan geeft dit ongebondenheid en routine. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Mook: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 6585”. Wellicht relevant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, natriumarm, lactosevrij, glutenvrij of misschien vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!