Maaltijdvoorziening Middelaar

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Middelaar

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Middelaar is er voor alle senioren die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Mook en Middelaar onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Mealhero, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van deze betrouwbare aanbieders heeft iedereen toegang tot de lekkerste diners zoals Heldere vermicellisoep en/of Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,. Op deze pagina vindt men maaltijdservices en handige inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Regio-code024 (+3124)
Postcode6587
Kosten (indicatie)v.a. €6,89
Voorbeeld maaltijdBoe­ren­kool­stoof met ei

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Middelaar

Een speciaal eetpatroon is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner vol mineralen draagt hier zeker aan bij. Kan naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet zelfstandig gezien uw ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor bestaan er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk benaderen we de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en eigen mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Mook en Middelaar.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Mook en Middelaar. Relevant voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die 24 uur per dag zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen en senioren met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Gelukkigkunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Middelaar zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Middelaar vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Middelaar? In de buurt van uw postcode bestaan er een groot aantal organisaties en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Varkensoester met champignonroomsaus, snijbonen en aardappelschijfjes met peterselie en Vegetarische lasagna, spinazie. Er zijn bezorgdiensten die gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en bezorgdiensten die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Middelaar

Een aantal zorghuizen in de streek Middelaar bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment uitstekende maaltijden zoals Verse komkommersalade, tegen lage kosten. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om de gerechten bij u thuis te brengen. Op de URL www.mookenmiddelaar.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: WLZ.

Belangrijke info

Voorbeeld maaltijden

 • Spaghetti
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Hutspot, hachee
 • Varkensvlees, erwten, aardappelpuree
 • Knoflookgarnalen

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke zorgvormen te kiezen zijn. Bekijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Mook en Middelaar aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.mookenmiddelaar.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Middelaar voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht zo’n 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is handig in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,00. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Middelaar is beschikbaar vanaf €7,50. In de regel zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in augustus 2022

Eten aan huis bezorgen in Middelaar heeft veel voordelen. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in meer zelfstandigheid en structuur. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Middelaar: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 6587”. Klik verder naar ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. zoutarm, gemalen, natriumarm, lactosevrij en niet te vergeten vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met plusminus < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!