Maaltijdvoorziening Sint Hubert

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sint Hubert

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sint Hubert is in het leven geroepen voor alle mensen die door hun leeftijd of een andere oorzaak niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Mill en Sint Hubert kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Apetito, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels soortgelijke organisaties is iedereen verzekerd van gezonde maaltijden zoals Tortellini gevuld met kaas of Kipfilet in piri piri saus. Op deze pagina vindt u eet-bedrijven en handige info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5454
Kosten (indicatie)v.a. €6,59
Geschikte maaltijdStamppot zuurkool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Sint Hubert

Een eigen voedingspatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig omwille van ouderdom? En heeft u laag inkomen? Dan onderscheiden we interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op speciale maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de beste regelingen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, als ook mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Mill en Sint Hubert.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Mill en Sint Hubert. Ontwikkeld voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die de hele dag door intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden en ouderen met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een vriend of kennis ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Sint Hubert staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sint Hubert vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Sint Hubert? In en rondom uw woonplaats bestaan er meerdere organisaties en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus en een Italiaanse rijstschotel en Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen. U kunt kiezen uit bedrijven met expertise op het gebied van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die het diner warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Sint Hubert

Een aantal zorginstellingen in en rondom Sint Hubert bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren smaakvolle maaltijden als Koolvis Hollandaisesaus, worteltjes en aardappelpuree, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Af en toe is het bovendien mogelijk om het eten bij u thuis te brengen. Via www.gemeente-mill.nl leest u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Gegevens

Potentiële maaltijden

 • Visburger met groenten
 • Gebakken rijst
 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Rundvlees in tijmsaus
 • Kalkoenmedaillons in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die een optie zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Mill en Sint Hubert verzorgt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-mill.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Sint Hubert voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen kan simpelweg in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,90. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,70. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sint Hubert is er al vanaf €7,80. Vaak is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Sint Hubert heeft veel voordelen. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer vrijheid en structuur. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Sint Hubert: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 5454”. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. natriumarm, zoutarm, gemalen, lactosevrij of misschien vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!