Maaltijdvoorziening Mill en Sint Hubert

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Mill en Sint Hubert

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Mill en Sint Hubert is men name interessant voor alle senioren die mede door leeftijd of een andere oorzaak geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Mill en Sint Hubert kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke bezorgservices zoals Uitgekookt, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met behulp van deze betrouwbare organisaties beschikt men altijd over de lekkerste gerechten als Stoofpotje met peer rundvlees en puree en/of Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree. Onderstaand treft u maaltijdservices en waardevolle info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5451
Kosten (indicatie)v.a. €6,77
Lekkere maaltijdAardappelrösti

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Mill en Sint Hubert

Een speciaal voedingspatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht met belangrijke voedingswaarden is dan ook een belangrijke factor. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje ten gevolge van gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u gebruik maken van prima subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina verwerken we de meest toegepaste wetten: WMO, ZVW en WLZ, en lokale mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Mill en Sint Hubert.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Mill en Sint Hubert. In het leven geroepen voor inwoners die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op inwoners die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden en bewoners met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Mill en Sint Hubert zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Mill en Sint Hubert vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Mill en Sint Hubert? In deze plaats vinden we een aantal bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes en Vegetarische balletjes arrabiatasaus, Bladspinazie, Tortelloni. U kunt kiezen uit maaltijdservices die zich vooral richten op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die het diner warm aan huis leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Mill en Sint Hubert

Sommige verzorgingstehuizen in de buurt van Mill en Sint Hubert bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben uitstekende gerechten zoals Varkensfiletlapje met vleesjus, gebakken aardappelen, wortelen met doperwten, voor enkele euro’s. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan bestaat er de optie om het eten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.gemeente-mill.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Proefpakket.

Gegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Zalm in dillesaus
 • Kerriesoep
 • Risotto, bospaddestoelen
 • Schnitzel pepersaus
 • Klapstuk met hutspot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke vormen van hulp tot de opties behoren. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Mill en Sint Hubert regelt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-mill.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Mill en Sint Hubert voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, altijd door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie opties: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,90. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Mill en Sint Hubert kunt u al aanvragen voor €7,50. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Mill en Sint Hubert is een ware uitkomst. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer tijd en regelmaat. Voor bewoners die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Mill en Sint Hubert: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 5455”. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm en ook eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente