Maaltijdvoorziening Langenboom

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Langenboom

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Langenboom biedt uitkomst voor alle bejaarden die mede door leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met zulk soort diensten heeft men de beschikking over gezonde diners als Rundertartaartje met jus, Sperziebonen, Gekookte aardappelen en Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree. Hieronder leest u meer over aanbieders en handige informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5453
Kosten (indicatie)v.a. €6,58
Geschikte maaltijdStamppot boerenkool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Langenboom

Een bepaald maaltijdplan is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden moet dan ook het streven zijn. Lukt een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje ter wille van ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u gebruik maken van een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij diverse wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina zoomen we in op de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Mill en Sint Hubert.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Mill en Sint Hubert. Ontwikkeld voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die continu extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of senioren met lichamelijke beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan een vriend of kennis helpen met boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Langenboom staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Langenboom vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Langenboom? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit talloze tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Kreeftensoep of Vegetarische cordon bleu met vegetarische jus, aardappelpuree, gemengde groenten. U kunt kiezen uit services die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en instellingen die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Langenboom

Verscheidene zorginstellingen in en rondom Langenboom bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment complete menu’s zoals Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst, met weinig winstmarge. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Via www.gemeente-mill.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Belangrijke info

Maaltijd suggesties

 • Vissticks met groenten
 • Aardappelpuree
 • Bami goreng met rundvlees
 • Varkenssaucijs in jus
 • Kalkoenmedaillons in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg beschikbaar zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Mill en Sint Hubert faciliteert m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.gemeente-mill.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Langenboom voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron, oven of in de pan. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op circa 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig voor senioren waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,50. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Langenboom vindt u al vanaf €8,30. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Langenboom heeft veel voordelen. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat extra tijd en autonomie. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, goede voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Langenboom: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 5453”. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, gemalen en ook veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!