Maaltijdvoorziening Asperen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Asperen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Asperen is geschikt voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Lingewaal kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van dergelijke oplossingen kan men zeker zijn van verantwoorde maaltijden zoals Babi ketjap, Karee djawa, Witte rijst en Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng. Hieronder treft men maaltijddiensten en essentiële informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4147
Kosten (indicatie)v.a. €5,31
Lekkere maaltijdSpaghetti met broccoli

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Asperen

Een juist maaltijdplan is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept vol vitaminen staat hierbij centraal. Lukt een supermarkt bezoeken en koken niet meer zelf omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u een beroep doen op interessante maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op velerlei (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf vertellen we wat meer over de beste regelingen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Lingewaal.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Lingewaal. Ontwikkeld voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die de hele dag door goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden of bewoners met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Dikwijls kan familie helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Asperen zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Asperen vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Asperen? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit verscheidene maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Schnitzel mexico schotel en Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus. Wij onderscheiden leveranciers met expertise op het gebied van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR AsperenVan Langerakstraat 324147 BJAsperen
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
Keurslager ArisseDorpsplein 74153 AGBeesd
Ad & Tineke ’s DagwinkelDorpsstraat 114145 KASchoonrewoerd
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
Stichting zorgcentrum AvondlichtSluimerskamp 184171 BRHerwijnen
SPAR MaaltijdservicePalmesteynstraat 104158 CVDeil
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
SPAR van den HeuvelAchterweg 294171 BAHerwijnen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Asperen

Sommige zorginstellingen in de omgeving van Asperen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod de lekkerste maaltijden zoals Kipfilet in roomsaus, tegen lage kosten. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het assortiment bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.lingewaal.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Proefpakket.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaal
 • Regionummer: 0345 (+31345)
 • Postcodegebied: 4147
 • Veel gezochte wijk: Asperen

Maaltijd suggesties

 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Schnitzel pepersaus
 • Kip, worteltjes, aardappelpuree
 • Hutspot, gesneden rundvlees
 • Gebonden mosterdsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg geschikt zijn. Informeer over WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Lingewaal verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.lingewaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Asperen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, doorgaans door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,00. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,30. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Asperen kan u al bestellen vanaf €7,20. In de regel is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Asperen kent vele pluspunten. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer vrijheid en routine. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Asperen: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 4147”. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm en niet te vergeten vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!