Maaltijdvoorziening Hei- en Boeicop

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hei- en Boeicop

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hei- en Boeicop is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of door iets anders geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Zederik onderscheiden we meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als De Dievpriesman, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door dergelijke leveranciers heeft iedereen toegang tot gezonde menu’s als Filetlapje met jus, witlof a la crème en aardappelpuree en Omelet in saus. Op deze website vindt men aanbieders en waardevolle gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4126
Kosten (indicatie)v.a. €5,29
Voorbeeld maaltijdChili sin carne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hei- en Boeicop

Een bepaald eetpatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Gaat een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje door leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? In die situatie kunt u gebruik maken van prima subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? Er zijn verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk benaderen we de populairste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Zederik.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Zederik. Uniek voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die doorlopend intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of inwoners met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Hei- en Boeicop kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hei- en Boeicop vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Hei- en Boeicop? In de buurt van uw postcode vinden we een groot aantal firma’s en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip korma, rijstmix en Kibbeling in dillesaus, babyworteltjes en aardappelpuree. Wij onderscheiden organisaties die zich vooral richten op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die het eten opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hei- en Boeicop

Verscheidene woonzorgcentra in de omgeving van Hei- en Boeicop bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants verstrekken lekkere menu’s zoals Couscous, kip, mergueze worst, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het tevens mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.zederik.nl vindt u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Stats & Facts

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zederik
 • Netnummer: 0345 (+31345)
 • Postcodegebied: 4126
 • Lokale wijk: Lexmond

Lekkere maaltijden

 • Aardappelpartjes rozemarijn
 • Pittige Thaise soep
 • Viergroentenstamppot, gehaktbal
 • Stamppot koolraap met appel
 • Gebonden kerrie-champignonsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Zoek naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Zederik kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.zederik.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Hei- en Boeicop voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op zo’n 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,90. Dagverse/koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hei- en Boeicop is er al vanaf €8,50. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt altijd de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst en telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Hei- en Boeicop kent vele pluspunten. Voor senioren die het huishouden nog prima managen geeft dit meer rust en autonomie. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Hei- en Boeicop: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 4126”. Bezoek de pagina: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of juist koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!