Maaltijdvoorziening Schoonrewoerd

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schoonrewoerd

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schoonrewoerd is geschikt voor alle bewoners die vanwege ouderdom of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Leerdam onderscheiden we professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij deze unieke organisaties kan iedereen weer genieten van complete gerechten zoals Varkensfilet in jus en/of Kipfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie. Hieronder vindt u leveranciers en bruikbare kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4145
Kosten (indicatie)v.a. €5,3
Lekkere maaltijdGepaneerdeschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Schoonrewoerd

Een gebalanceerd eetpatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Lukt een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet meer wegens fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden speciale wetten en subsidieregelingen. Hierna behandelen we deze zorgwetten; ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Leerdam.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Leerdam. Bedoeld voor bewoners die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor senioren die de hele dag door speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie en inwoners met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Schoonrewoerd zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schoonrewoerd vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Schoonrewoerd? In en rondom uw woonplaats bestaan er veel verschillende firma’s en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Nasi goreng, quorn, satésaus of Halskarbonade in jus, Witlof met bacon, Krieltjes. U kunt kiezen voor instellingen die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bedrijven die het diner warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Ad & Tineke ’s DagwinkelDorpsstraat 114145 KASchoonrewoerd
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
SPAR AsperenVan Langerakstraat 324147 BJAsperen
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
SPAR van den HeuvelAchterweg 294171 BAHerwijnen
Keurslager ArisseDorpsplein 74153 AGBeesd
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
Stichting zorgcentrum AvondlichtSluimerskamp 184171 BRHerwijnen
SPAR MaaltijdservicePalmesteynstraat 104158 CVDeil
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Schoonrewoerd

Diverse zorginstellingen in en rondom Schoonrewoerd bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken gezonde maaltijden als Push Up Meatballs, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het bovendien mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.leerdam.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Leerdam
 • (Net) nummer: 0345 (+31345)
 • Hoofdpostcode: 4145
 • Populaire wijk: Leerdam

Voorbeeld maaltijden

 • Champignonsoep met rundvlees
 • Pasta/tonijnschotel
 • Kip tikka massala, basmatirijst
 • Stamppot spitskool met kaas
 • Gebonden mosterdsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Informeer over WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Leerdam doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.leerdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Schoonrewoerd voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op zo’n 5 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,80. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schoonrewoerd is beschikbaar vanaf €9,00. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger levert alles netjes af en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks zelf de gerechten (online, met de bestellijst of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Schoonrewoerd heeft veel voordelen. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer rust en comfort. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Schoonrewoerd: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 4145”. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. gemalen, natriumarm, glutenvrij, zoutarm of juist koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!