Maaltijdvoorziening Lingewaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lingewaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lingewaal is men name interessant voor alle ouderen die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Lingewaal zien we veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door dergelijke oplossingen kan men zeker zijn van heerlijke diners als Sucade Hollandaise of Hamburger, ui en champignons. Op deze pagina treft men de verschillende services en handige details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Regio-code0316 (+31316)
Postcode4142
Kosten (indicatie)v.a. €5,57
Recept tipGepaneerde Alaska-koolvis

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Lingewaal

Een speciaal eetpatroon is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd met genoeg mineralen staat hierbij centraal. Gaat een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer zelf wegens leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Lingewaal.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Lingewaal. Bedoeld voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die 24/7 speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie of mensen met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Soms kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of samen eten. In Lingewaal kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lingewaal vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Lingewaal? In de regio zien we talloze keukens en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Rabarbercompote en Biogarde. U kunt kiezen voor services die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die de maaltijd warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
SPAR MaaltijdservicePalmesteynstraat 104158 CVDeil
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
Ad & Tineke ’s DagwinkelDorpsstraat 114145 KASchoonrewoerd
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager ArisseDorpsplein 74153 AGBeesd
SPAR AsperenVan Langerakstraat 324147 BJAsperen
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Lingewaal

Verschillende zorghuizen in de buurt van Lingewaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants serveren gezonde maaltijden zoals Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, appelcompote, krieltjes, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.lingewaal.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaal
 • (Net) nummer: 0316 (+31316)
 • Postcode: 4142
 • Lokale wijk: Asperen

Lekkere maaltijden

 • Kip Andorra
 • Procureurlapje met groenten
 • Pastaschotel met spinazie
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Witlofschotel met ham

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg toepasbaar zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Lingewaal regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Lingewaal voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €3,60. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lingewaal kunt u al aanvragen voor €7,60. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Lingewaal is een ware uitkomst. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in meer vrijheid en comfort. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Lingewaal: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 4214”. Klik verder naar Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente