Maaltijdvoorziening Gorinchem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gorinchem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gorinchem is er voor alle ouderen die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Gorinchem kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke instellingen als Apetito, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. deze betrouwbare bedrijven heeft men de beschikking over complete diners als Kippenbout à la bonne femme of Gekruide speklapjes in jus, Kapucijners met amandel, Aardappelpuree met tuinkruiden. Onderstaand doorzoekt men de verschillende services en handige details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Regio-code0183 (+31183)
Postcode4205
Kosten (indicatie)v.a. €6,22
Maaltijd ideePannenkoeken met appelvulling

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Gorinchem

Een speciaal voedingspatroon is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met genoeg vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet meer op eigen houtje als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u een beroep doen op belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met velerlei wetten en regelingen (subsidie). Hieronder benaderen we de meest toegepaste wetten: WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Gorinchem.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Gorinchem. Uniek voor mensen die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag door speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie of hulpbehoevenden met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige gevallen kan een partner ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Gorinchem kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gorinchem vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Gorinchem? In uw omgeving onderscheiden we een groot aantal maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Asperge beenhamschotel met kip en Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten. U kunt kiezen voor instellingen die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die het diner warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Keurslager BartenDokter H. de Vriesplein 44241 BEArkel
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Tafeltje Dekje PresentPr. Marijkeweg 344233 HMAmeide
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Gorinchem

Diverse bejaardentehuizen rondom Gorinchem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants hebben smaakvolle menu’s zoals Kippensoep, tegen lage kosten. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bestaat er de optie om de maaltijden thuis af te leveren. Op de URL www.gorinchem.nl bekijkt u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: WLZ.

Informatie

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Gorinchem
 • Regionummer: 0183 (+31183)
 • Hoofdpostcode: 4205
 • Lokale wijk: Gorinchem

Voorbeeld maaltijden

 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Gehaktballetjes in uienjus
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Snijbonen met een kipfilet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om kortstondige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke soorten zorg beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Gorinchem kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.gorinchem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Gorinchem voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,30. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gorinchem is er al vanaf €7,00. Normaal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt steeds persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Gorinchem is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrije tijd en routine. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden fit en vitaal blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Gorinchem: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208”. Wellicht relevant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. gemalen, lactosevrij, natriumarm, zoutarm of vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente