Maaltijdvoorziening Vuren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vuren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vuren is in het leven geroepen voor alle inwoners die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Lingewaal kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met behulp van soortgelijke bedrijven beschikt men altijd over vitale menu’s zoals Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst en/of Zalm in dillesaus. Onderstaand leest men meer over aanbieders en handige informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Regio-code0316 (+31316)
Postcode4214
Kosten (indicatie)v.a. €5,54
Voorbeeld maaltijdStukjes rundvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Vuren

Een bepaald voedingspatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond gerecht met voldoende groenten is dan ook een belangrijke factor. Kan naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er velerlei maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf bespreken we de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Lingewaal.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Lingewaal. Te gebruiken door senioren die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die doorlopend goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of mensen met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Gelukkigkan familie ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Vuren kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vuren vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Vuren? In deze streek kunt u kiezen uit meerdere keukens en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Vegetarische Italiaanse carre met vegetarische jus, gebakken aardappelen, wortelen met peterselie en Rundvlees hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng. U kunt kiezen voor aanbieders met een ruim aanbod diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die het eten warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Keurslager BartenHoogstraat 83b4251 CJWerkendam
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Tafeltje Dekje PresentPr. Marijkeweg 344233 HMAmeide
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
Stichting Tafeltje DekjeMiddelkoop 374245 TSLeerbroek
Keurslager BartenDokter H. de Vriesplein 44241 BEArkel
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Vuren

Verscheidene woonzorgcentra in de streek Vuren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants serveren vitale gerechten als Rundersaucijs met jus, spinazie en gekookte aardappelen, voor scherpe prijzen. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om het eten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.lingewaal.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaal
 • (Net) nummer: 0316 (+31316)
 • Hoofdpostcode: 4214
 • Populaire wijk: Asperen

Voorbeeld maaltijden

 • Stamppot rode kool met hachee
 • Klapstuk met hutspot
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Gegrilde groentenmix in saus
 • Gegrilde groentenmix in saus

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om lichte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Lingewaal kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Vuren voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht circa 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,50. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,80. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vuren is verkrijgbaar vanaf €8,60. Meestal is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Vuren is zeer populair. Voor senioren die nog op eigen benen staan geeft dat meer vrijheid en gemak. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Vuren: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 4214”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, gemalen en ook vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!