Maaltijdvoorziening Herwijnen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Herwijnen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Herwijnen is er voor alle bejaarden die door hun leeftijd of een handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Lingewaal kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van deze unieke oplossingen kan iedereen weer genieten van gezonde menu’s zoals Rundersaucijs met jus, Zomerse zuurkool met ananas en rozijn, Gekookte aardappelen en/of Biogarde. Via onze service vindt men beschikbare bedrijven en praktische informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Regio-code0418 (+31418)
Postcode4171
Kosten (indicatie)v.a. €5,41
Smaakvolle maaltijdKipstukjes in kerriesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Herwijnen

Een gebalanceerd voedingspatroon is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept met voldoende groenten is daarom ook de basis. Gaat boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig door ouderdom? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij speciale subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Lingewaal.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Lingewaal. Ontwikkeld voor ouderen die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die de hele dag zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie of bejaarden met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • hulp bij toediening
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Herwijnen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Herwijnen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Herwijnen? In deze gemeente kunt u kiezen uit relatief veel services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Karbonade gegrild met uienjus, boterbonen en witte rijst en Asperge beenhamschotel met kip. U kunt kiezen uit bezorgdiensten gespecialiseerd in diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die uw maal opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdservicePalmesteynstraat 104158 CVDeil
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
SPAR van den HeuvelAchterweg 294171 BAHerwijnen
Keurslager ArisseDorpsplein 74153 AGBeesd
SPAR AsperenVan Langerakstraat 324147 BJAsperen
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
Stichting zorgcentrum AvondlichtSluimerskamp 184171 BRHerwijnen
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Herwijnen

Meerdere woonzorgcentra in de buurt van Herwijnen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants serveren de lekkerste gerechten zoals Varkensfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.lingewaal.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Uitgekookt.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lingewaal
 • Regionummer: 0418 (+31418)
 • Hoofdpostcode: 4171
 • Lokale wijk: Asperen

Maaltijd ideën

 • Varkenshaas boontjes schotel
 • Shoarma met zuurkool
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Lamsvlees in rozemarijnsaus
 • Gebonden tomatensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke zorgvormen toepasbaar zijn. Check WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Lingewaal faciliteert inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Herwijnen voor ouderen en start met bestellen. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op zo’n 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,00. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €5,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Herwijnen is er al voor €7,40. Vaak zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Herwijnen is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer rust en autonomie. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Herwijnen: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 4170, 4171”. Klik verder naar Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. glutenvrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en ook vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!